Immáron hivatalos: elbocsátották Dungát

Vágólapra másolva!
2010.07.04. 22:07
null
Immáron munkanélküli (Fotó: Action Images)
Ahogyan az várható volt, hiszen korábban maga Dunga is megerősítette: a dél-afrikai világbajnokság után új szövetségi kapitánya lesz a brazil válogatottnak – jelentette be a Brazil Labdarúgó-szövetség.

„A 2006 augusztusában megkezdett együttműködésünk véget ért, miután kiestünk a világbajnokságról, így immáron hivatalos: véget ért együttműködésünk Dungával – olvashattuk a Brazil Labdarúgó-szövetség közleményében. – Az új szövetségi kapitányt a hónap végéig kijelöljük."

Az ügy érdekességét az adja, hogy egymásnak homlokegyenest ellentmondó információk láttak és látnak napvilágot az ügyről. Dunga korábban azt nyilatkozta, hogy megbízatása eleve négy évre szólt, de később egy interjúban arra utalt, immáron a kiesés után, hogy egyeztet még jövőjéről a szövetség elnökével, Ricardo Teixeirával. A szövetség viszont rendre az „elbocsát" kifejezést használja Dungával kapcsolatban, ez viszont nem éppen arra utal, hogy egyszerűen csak nem hosszabbították meg a felek a lejáró szerződést.

Akármi is az igazság, Dungának akkor sem lehetett volna maradása a válogatott élén egy ekkora kudarc után, ha húszéves kontraktust kötött volna előzőleg, hiszen mindenképpen elsöpörte volna a népharag. Dungával együtt az egész edzői stáb talpára útilaput kötöttek.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a brazil lapok szerint a két legesélyesebb jelölt a selecao kispadjára Luiz Felipe Scolari és Leonardo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik