Scolari, Leonardo vagy Mano Menezes lehet Dunga utóda

Vágólapra másolva!
2010.07.04. 18:01
null
Scolari (balra) egykoron Ronaldónak is parancsolt (fotó: Action Images)
Címkék
Hazarepültek a brazil válogatott, a selecao tagjai Rio de Janeiróba, ahol a kétszeresen is túl korai, kora hajnali érkezésre csak százfős „tömeg" volt kíváncsi a médiamunkások mellett. A hírek szerint a szurkolók jól fogadták a játékosokat, kivéve Felipe Melót, akit többen is inzultáltak, és végül testőrei körében hagyta el a repülőteret. Dungát még Dél-Afrikában szidalmazták a szurkolók, akik finoman szólva is leszamarazták a szakvezetőt. 
 

A brazil média szerint a világbajnokságon leszereplő brazil válogatott irányítására a távozó Dunga után a rutinos Luiz Felipe Scolari, a fiatal Leonardo vagy Mano Menezes a legesélyesebb.

A helyi lapok már megemésztették az újabb világbajnoki kudarcot, és azzal foglalkoznak, hogy ki lesz a válogatott új szövetségi kapitánya a következő világbajnokságon. A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnöke, Ricardo Teixeira szintén.

„Négy év múlva mi rendezzük a vébét – nyilatkozta. – Ott jobban kell szerepelnünk, mint Dél-Afrikában, azaz meg kell nyernünk a tornát. Most fel kell emelni a fejünket, és csakis előre szabad néznünk, mert nemsokára jönnek a felkészülési mérkőzések."

Az első augusztus 8-án vagy 10-én New Jerseyben, az Egyesült Államok ellen lesz, de egészen biztos, hogy nem Dungával a kispadon.

„Mindenki tudta, hogy a szerződésem négy évre szól" – nyilatkozta a 2006-ban kinevezett Dunga, aki magára vállalt minden felelősséget a du(n)gába dőlt brazil aranyálmok miatt.

A helyi média szerint a három legesélyesebb jelölt az üresen maradt kispadra a 2002-es világbajnoki gárda szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari, aki nemrégiben tért vissza az üzbég Bunyodkortól a Palmeirashoz, a Milantól a tavasz végén elbocsátott Leonardo, valamint az Európában mondhatni ismeretlen, de hazájában igen sikeres Mano Menezes, a Corinthians edzője.

A „2014-es misszió" levezénylésére a lapok véleménye alapján a Felipaoónak becézett Scolarinak van a legnagyobb esélye: a mindig jól értesült Globo szerint „Nyitva az út Felipao előtt", a Lance! nevű sportlap pedig nyitóoldalán egy hatalmas Scolari-képpel indított a minap, alatta a „2014. A fanok Felipaót akarják. A CBF szintén." szöveggel. A Jornal da Tarde szerint Scolari egészen biztos, hogy nem fogja elvállalni a kapitányi tisztséget, míg a Folha de Sao Paulo a „Felipe vagy Leonardo örökölheti meg Dunga helyét" véleményt osztja.

Mások már azt latolgatják, a jelenlegi keretből ki lehet ott a 2014-es nagy tornán. Lúcio, Júlio César, Juan vagy Gilberto Silva a brazilok egybehangzó véleménye szerint egészen biztosan nem, egyébként Kléberson, Gilberto, Josué, Grafite és Luís Fabiano is jóval harminc fölött lesz már akkor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik