Felkészülés: gyors gólváltás után döntetlen az orosz-szerben

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 19:36
A világbajnoki résztvevő orosz labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen Dubaiban Szerbiával. A csehek hazai pályán 2–0-ra múlták felül a vészes gólínségben szenvedő Kanadát.

A szbornaja a 30. percben szerzett vezetést Szerbia ellen, a félpályától szépen felépített támadás végén Roman Sirokov került nagy helyzetbe a tizenhatoson belül, és ugyan kapáslövése után Vladimir Sztojkovics kapus még hárítani tudott, a kipattanónál már esélye sem lehetett, a labdát a Lokomotiv szélsője, Alekszandr Szamjodov pofozta közelről a hálóba.szbornaja a 30. percben szerzett vezetést Szerbia ellen, a félpályától szépen felépített támadás végén Roman Sirokov került nagy helyzetbe a tizenhatoson belül, és ugyan kapáslövése után Vladimir Sztojkovics kapus még hárítani tudott, a kipattanónál már esélye sem lehetett, a labdát a Lokomotiv szélsője, Alekszandr Szamjodov pofozta közelről a hálóba.

Nem sokáig tartott az orosz előny: a saját büntetőterület előterében eladott labda után elaludtak a középső védők, Dusan Tadics beadását később reagálták le a hátvédek, így Dusan Baszta jobbról visszakanalazta a labdát, a Nantes támadója, Filip Djordjevics pedig közelről a jobb felső sarokba stukkolt.

Az orosz csapat hiába játszott némi fölényben, Capello nem lehetett elégedett csapatával, 1–1 lett a meccs vége.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A csehek egy korai és egy kései góllal győzték le Kanadát, előbbit a felnőttválogatottban ezúttal debütáló Sunderland-védő, Ondrej Celustka szerezte a 3. percben, míg utóbbit a Viktoria Plzen középpályása, Tomás Horava, aki ugyan már a harmadik válogatott meccsén lépett pályára, ám neki is ez volt az első gólja.

A kanadai válogatott elképesztően rossz szériában van, ez sorozatban már a kilencedik meccse volt a március 22-i, Japán elleni barátságos fellépés óta, amelyen nem szerzett gólt! Pedig a nagy esély ma ott volt: a 39. percben tizenegyest végezhetett el az észak-amerikai csapat, ám a válogatottsági rekorder, Dwayne De Rosario büntetőjét Petr Cech nagy nyújtózkodással kitolta a jobb alsó sarok elől. A Benito Floro irányította Kanada ebben a naptári évben egy szerzett gólnál tart, igaz, kedden Szlovénia ellen még adva van a lehetőség a „csodára”.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (PETR CECH VÉDÉSÉVEL)

A dán válogatott Williams Kvist és Nicolai Boilesen találatával 2–1-re legyőzte Norvégiát hazai pályán, Herningben. A dánok győzelme annyiban szerencsésnek nevezhető, hogy az élete első válogatott találatát jegyző Boilesen a 90. percben szerezte a hazaiak győzelmet érő gólját. Kvist még az első félidőben szerzett vezetést, ám a címeres mezben a gólszerzők közé ugyancsak először feliratkozó Marcus Pedersen a hajrá előtt egyenlített – mint utóbb kiderült, hiába.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Csehország–Kanada 2–0
(Celustka 3., Horava 81.)
Oroszország–Szerbia 1–1 (Szamjodov 30., ill. Djordjevics 31.)
Dánia–Norvégia 2–1 (Kvist 14., Boilesen 90., ill. Pedersen 78.)
Skócia–Egyesült Államok 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik