Vb 2014: Arbeloa és Soldado a bő spanyol keretbe sem fért be

Vágólapra másolva!
2014.05.13. 13:24
null
Del Bosque erős kerettel szállhat harcba az újabb vb-trófeáért (Fotó: Action Images)
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő, harmincas keretét a brazíliai világbajnokságra. A keretben nincs ott Álvaro Arbeloa, a Real Madrid védője és Roberto Soldado, a Tottenham Hotspur támadója sem.

 

A harmincas listán ott található Ander Iturraspe, az Athletic Bilbao játékosa, aki talán a legnagyobb meglepetés, de a sevillai Alberto Morenónak és a realos Dani Carvajalnak sem kell még lemondania a vb-ről.

A kimaradók között viszont ott van Diego López, aki a szezon nagy részében a kispadra szorította Iker Casillast a Real Madrid bajnokijain. Biztosan nem utazik Brazíliába többek között Álvaro Arbeloa, Isco, Iker Muniain, Ander Herrera, Marc Bartra, Inigo Martínez, Gabi, Asier Illarramendi és Roberto Soldado sem, akárcsak a sérült Víctor Valdés és Jesé.

A kapusok között ott van David de Gea – Valdés helyén –, és utazása biztosnak tűnik. Valdésen és Arbeloán kívül egyébként nincs olyan játékos, aki ott volt a 2012-es Európa-bajnoki keretben, ám ezúttal kimaradt.

A 30-as keretből nyolcan játszanak Angliában – öten a két manchesteri klubban –, hárman Olaszországban, ketten Németországban, a Bayern Münchenben: ők alkotják a 13 fős légióskontigenst. A spanyol élklubok közül a Barcelonából hét, a Real Madridból és az Atlético Madridból egyaránt négy játékost választott ki Del Bosque.

A SPANYOL VÁLOGATOTT 30 FŐS KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok:
Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli – olasz), David de Gea (Manchester United – angol)
Védők: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Raúl Albiol (Napoli – olasz), Javier Martínez (Bayern München – német), Juanfran Torres (Atlético Madrid), Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea – angol), Dani Carvajal (Real Madrid), Alberto Moreno (Sevilla)
Középpályások: Xavi Hernández (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal – angol), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Cesc Fabregas (Barcelona), Juan Mata (Manchester United – angol), David Silva (Manchester City – angol), Pedro Rodríguez (Barcelona), Jesús Navas (Manchester City – angol)
Támadók: Diego Costa (Atlético Madrid), David Villa (Atlético Madrid), Fernando Torres (Chelsea – angol), Álvaro Negredo (Manchester City – angol), Fernando Llorente (Juventus – olasz)
A Bayernben szereplő Thiago Alcántara meghívót kapott a harmincas keretbe, ám május 15-én klubcsapata bejelentette, hogy meg kell műteni térdsérülés miatt, így biztosan lemarad a tornáról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik