A Volán edzője szerint hiányzott a playoffrutin

Vágólapra másolva!
2012.03.02. 09:28
null
Kevin Primeau szerint nüanszok döntötték el a párharcot, a hiányosságok rutinnal kezelhetőek <br />(Fotó: Mirkó István)
Címkék
Nem volt elég playofftapasztalata az Alba Volánnak – állítja Kevin Primeau, az osztrák jégkorongbajnokság negyeddöntőjében kiesett Alba Volán kanadai vezetőedzője. A Fehérvár a szlovén Olimpija Ljubljana elleni párharc hatodik mérkőzésén 4–3-as vereséget szenvedett, így 4–2-es összesítéssel búcsúzott.

– Ezt a legnehezebb lenyelni…
– Kirepült a korong a palánk felett, jött a kiállítás, és ez eldöntötte a párharcot. Kár... A lövéseink nem jutottak el elégszer a kapuig, a Ljubljana jól blokkolt, meg sem látszott, hogy Boh messze nem olyan jó, mint a mi kapusunk. Szoros párharcra lehetett számítani, és nálunk volt a pályaelőny, de a végén ez mit sem számított. Pocsékul érzem magam. Nem volt elég olyan játékosunk, aki vezérré lépett volna elő. Talán nem volt elég playofftapasztalatunk.

OCSKAY: NAGY LEHETŐSÉGET SZALASZTOTTUNK EL
„A párharc első és második három mérkőzése között ég és föld volt a különbség – mondta Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója. – Az egész szezont szépen játszottuk végig, az alap- és középszakasz parádés teljesítménye után teljesítettük az alapcélt, bejutottunk a rájátszásba, mégis keserű a szánk íze. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, tovább kellett volna jutnunk ebből a párharcból.”

– Mi a sorvariálgatás magyarázata?
– Mindig megnézzük, van-e miért változtatni. Most úgy véltük, van, de annyi emberelőny és -hátrány adódott a meccsen, hogy lehetetlen volt ritmusba kerülni, ezért alakítottuk vissza a sorokat.

– Még mindig úgy véli, a Fehérvár az erősebb csapat?
– Mindkét együttesnek vannak erős és gyenge pontjai. A szlovénoknak van egy nagyon veszélyes soruk, talán a legjobb a mezőnyben. Lamoureux és Munro között nincs nagy különbség. A védelmük erősebb, jobbak a koronggal, és nagyobb darabok, erősebbek, nehezebb ellenük küzdeni.

– Pedig milyen jól indult a párharc.
– A legrosszabb, ami történhetett velünk, hogy hét-nyolc gólokat lőttünk az elején. Most meg kettős emberelőnyeink maradtak kihasználatlanul, üres kapus helyzetek. Nekünk nem pattant be a korong, nekik igen, a mi lövéseink sokszor elhaltak útközben.

HA SOFRON ISTVÁN, AZ EBEL ALAP- ÉS KÖZÉPSZAKASZÁNAK GÓLKIRÁLYA ÉRTÉKELÉSÉRE IS KÍVÁNCSI, KERESSE A RÉSZLETES RIPORTOT A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN!

OCSKAY GÁBOR A VOLÁN BÚCSÚJÁRÓL

A VOLÁN AZ OB I MEGNYERÉSÉVEL VIGASZTALÓDNA

Azzal, hogy búcsúzott az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjében a Fehérvár, mostantól maximálisan az ob I-re koncentrálhat. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató nem titkolta a csalódottságát. Kiemelte: az EBEL alap- és középszakasza után joggal lehetett bízni abban, hogy sikerül a rájátszás első köréből továbbjutni. Erre egyébként a klub történetében még nem volt példa.
„A Ljubljana úgy keverte a lapokat, hogy minket kapjon, mert úgy érezte, ellenünk több esélye lehet, mint bármelyik osztrák csapattal szemben – sajnos bejött a számítása. Nem volt vezéregyéniségünk, úgy sodródtunk, ahogy a hullám dobálta a hajónkat – mondta Ocskay, aki jelezte: most az az új cél, hogy legerősebb keretükkel megvédjék a magyar bajnoki címüket, és sorozatban tizedik alkalommal legyenek győztesek. – Ez a cukor nem annyira ízlik a számban.”

Eddig a Volán tartalékcsapata szerepelt a hazai pontvadászatban, a legjobbak az EBEL-ben játszottak.
A 12-szeres bajnok, 2003 óta mindig aranyérmes Fehérvár az ob I elődöntőjében a Mol Liga-győztes Dab.Doclerrel találkozik, míg a másik ágon a Miskolci Jegesmedvék csapata a Ferencvárossal csatázik. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcok játéknapjai: március 8., 9., 11., és ha szükséges: 12., 13. A négy győzelemig zajló döntősorozat első napja március 18.

MTI

JÉGKORONG, EBEL
NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
TILIA OLIMPIJA LJUBLJANA (szlovén, 6.)–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 (3.) 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)
Ljubljana, 4800 néző. V: Berneker, Potocan, Ettlmayr, Mathis (mind osztrák)
LJUBLJANA: BOH – COLE, Dervaric, E. Pance, McBRIDE, Verlic – Vedlin, Fraser, HUGHES, MUSIC, Taylor – Szmirnov, Cvetek, Sefic, Ograjensek, Golicic
FEHÉRVÁR: Munro – DaCosta, Pratt, Klassen, Ryan, Kovács Cs. – Horváth A., Durco, Sofron, VAS M., Ladányi – Sille, Orbán, Palkovics, Johansson, Mihály Á. – Benk, Láda B., Sikorcin, Magosi B.
Gólok: 10:34: Vas M. (Durco, 0–1). 15:23: Cvetek (Ograjensek, 1–1). 28:19: Music (Cole, Fraser – emberelőny, 2–1). 29:44: Vas M. (Ladányi – emberhátrány, 2–2). 35:17: McBride (büntető – 3–2). 46:19: Pratt (Sofron, Horváth A., 3–3). 57:04: Music (Hughes, Taylor – ee., 4–3)
Kiállítások: 2, ill. 12 perc
További eredmények: Vienna (8.)–Linz (1.) 4–2 (Az állás: 3–3), Klagenfurt (5.)–Salzburg (4.) 5–2 (a végeredmény: 4–2 a Klagenfurt javára), a Zagreb már bejutott az elődöntőbe.
A PÁRHARC MÉRKŐZÉSEI
SAPA FEHÉRVÁR AV 19 (3.)–OLIMPIJA LJUBLJANA (6.), AZ ÁLLÁS: 2–3
Sapa Fehérvár AV 19–Olimpija Ljubljana 7–2
Olimpija Ljubljana–Sapa Fehérvár AV 19 2–1 – h. u.
Sapa Fehérvár AV 19–Olimpija Ljubljana 8–1
Olimpija Ljubljana–Sapa Fehérvár AV 19 6–4
Sapa Fehérvár AV 19–Olimpija Ljubljana 1–2
Olimpija Ljubljana–Sapa Fehérvár AV 19 4–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik