Dab.Docler-Miskolc finálé a Magyar Kupában is

Vágólapra másolva!
2012.03.01. 21:35
null
A DAB II-nek túl nagy volt a Miskolc elleni négygólos hátrány Fotó: Jezoviczki Máté)
Címkék
Nem lesz dunaújvárosi belharc a jégkorong Magyar Kupa pénteki fináléjában, miután a DAB I továbbjutását követően a másik elődöntőben a DAB II 4–2-es vereséget szenvedett a Miskolc vendégeként. A Jegesmedvék így a fináléban elégtételt vehetnek a Mol Liga-döntőben elszenvedett vereségért.

 

A Dab.Docler első csapata 6–0-ra győzte le a Sapa Fehérvár AV 19-et, amely természetesen nem első csapatával lépett jégre, hiszen a legjobbak az Olimpija Ljubljana elleni EBEL-negyeddöntőn szerepeltek.

Az ifjú fehérváriak erejéből így csupán a tisztes helytállásra futotta, a dunaújvárosiak már az első harmadban eldöntötték a továbbjutás kérdését, és miután a hazaiak két sora is remek napot fogott ki, könnyed 6–0-s sikerrel jutottak a fináléba. Az Acélbikák közül Azari Zsolt és Lencsés Tamás kétszer talált be, mellettük Vaszjunyin Artyom és Jozef Mihalik volt még eredményes.

A másik elődöntőben szintén érdekeltek voltak a dunaújvárosiak, ugyanis második csapatuk játszott a Miskolccal, és bár a DAB II nagy ellenállást tanúsított Miskolcon, végül a Jegesmedvék örülhettek a 4–2 után.

A miskolciak 3–0-ra elhúztak az első harmadban Jan Jakabek, Rafaj Attila és Dubek Vladimir góljával, ráadásul a második harmad góljainak sorát is utóbbi nyitotta. A vendégek ugyan Dancsfalvi Norbert duplájával közelebb férkőztek, ennél többre azonban nem futotta erejükből.

JÉGKORONG MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
DAB.DOCLER–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 6–0 (3–0, 0–0, 3–0)
Dunaújváros, 500 néző. V: Halassy, Abonyi, Wolf
DAB: Sevela – Hüffner, Velebny (1), AZARI 2, Galanisz (1), PETERDI (2) – Pozsgai, Hegyi Á., Somogyi, Vaszjunyin 1, Mihalik 1 – Kiss D., Erdélyi P., Pavuk, Gröschl, Szappanos (1) – LENCSÉS 2, Hegyi Á. Z., PAPP V. (1). Edző: Stephan Lundh
FEHÉRVÁR: Pleszkán – Reiter A., Varga A., Németh A., Hajós, Kocsis – Farkas T., Maklári, Vincze, Farkas L., Tóth G. – Hetényi P., Balogh B., Reiter R., Horváth D., Hamvai – Dósa D. Edző: Kóger István
Kiállítások: 12 perc, ill. 8 perc
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – A látszat ellenére nem olyan könnyűek ezek a meccsek, mert az egyik hátulütőjük, hogy korán leül a csapat, és nehezen jön vissza a mérkőzésbe. Szerencsére a második harmadot leszámítva jól játszottak a srácok. A döntőben nagy meccsre számítunk, de a tartalékerőink előhívásával minden rendben lesz.
Kóger István: – Érvényesült a papírforma. Egyébként is osztálykülönbség van a két csapat között, de sajnos ma hat alapemberünket nélkülöznünk kellett. Úgy érzem, hogy tisztességesen helytálltunk, úgy is, hogy a keretet ifistákkal töltöttük fel. A folytatásban sok sikerült kívánunk a Dunaújvárosnak.
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–DAB.DOCLER II 4–2 (3–0, 1–1, 0–1)
Miskolc, 800 néző. V: Sós Z., Soós D., Berger
MISKOLC: Gyenes (Budai K.) – Chmelo, Svasznek, Saluga M., DUBEK 2, Urbán – Budai R., JARABEK 1 (2), Ritó, BONAR (2), Nagy G. (1) – Láda P., Lindgren, Rafaj 1, Szilágyi, Miskolczi – Mokrai, Orosz, Túróczy, Mocsári, Tóth Á. Edző: Greg Lindqvist
DAB II: Rajna (Cziller) – Acres, Tőkési (1), Strenk, DANCSFALVI 2, SABADOS (2) – Ványi, Nagy R., Virág, Papp Cs., Mestyán – Vargyas, Prakab, Komáromi, Jonkl, Léránt – Szepessy B., Szepessy M., Gungl, Kis A. Edző: Szakács Ferenc
Kiállítások: 12 perc + 2x10 perc fegyelmi (Bonar, Dubek), ill. 16 perc + 10 perc fegyelmi (Tőkési)
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist: – A papírformának megfelelően győztünk, és jutottunk a döntőbe. A pénteki meccs már más lesz, de mi újra győzni akarunk.
Szakács Ferenc: – Mindent megtettünk, amit megtehettünk. Szerintem az első harmadban a játékvezetők olyan gólt is megadtak, amely nem volt az.

 

A PÉNTEKI PROGRAM
BRONZMÉRKŐZÉS
Dab.Docler II–Sapa Fehérvár AV 19 15.30 ó
 
DÖNTŐ
Dab.Docler–Miskolci JJSE 19 ó
Mindkét mérkőzést Dunaújvárosban rendezik.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik