Egyik legjobbja nélkül küzd a döntőért a DAB a Vasassal

Vágólapra másolva!
2011.03.15. 14:22
Címkék
Kedden rendezik az elődöntő első összecsapásait a jégkorong ob I-ben. A középszakaszt megnyerő Vasas a Peterdi Imrével erősítő Dab.Doclert fogadja, míg a Sapa Fehérvár AV 19 „lebutított" EBEL-csapata Miskolcra látogat. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcok közül a Vasas–DAB csatározásban igen szoros küzdelemre lehet számítani, a fehérváriak viszont a papírforma szerint várhatóan néhány sztárjuk nélkül is legyőzik a Jegesmedvéket.

Ma is hatalmas küzdelemre lehet számítani a Vasas-DAB párharcban (Fotó: Szabó Miklós)
Ma is hatalmas küzdelemre lehet számítani a Vasas-DAB párharcban (Fotó: Szabó Miklós)
Ma is hatalmas küzdelemre lehet számítani a Vasas-DAB párharcban (Fotó: Szabó Miklós)
Ma is hatalmas küzdelemre lehet számítani a Vasas-DAB párharcban (Fotó: Szabó Miklós)
Ma is hatalmas küzdelemre lehet számítani a Vasas-DAB párharcban (Fotó: Szabó Miklós)

 

VASAS–DAB.DOCLER

A két csapat már az előző szezonban is igen kiélezett csatákat vívott egymással, ami a 2010–2011-es idényben sem volt másképp: a bajnokságot és a kupát is beleszámítva 4–4 a két együttes egymás elleni mérlege. Észrevehető azonban, hogy a Vasas javuló tendenciát mutat: míg az alapszakaszban négy mérkőzésből hármat az Acélbikák nyertek meg, valamint a Magyar Kupa január végi döntője után is ők örülhettek, a középszakaszban háromból háromszor Kangyalék hagyták el győztesen a jeget.

Ez talán annak is köszönhető, hogy a Vasas remekül erősített a tél folyamán: megszerezte a Volánból Nathan Martzet és Fodor Szabolcsot is, valamint szerződtette az NHL-es múlttal büszkélkedő finn világbajnok Marko Kiprusoffot.

A Vasasnál nem tűztek ki konkrét elvárást a csapattal szemben, de minél tovább szeretnének jutni. Risto Kurkinen vezetőedző az elődöntőre visszatér az eredeti sorokhoz, vagyis Gergely Csaba, Fodor Szabolcs és Marko Mäkinen szerepel az első sorban, a másodikban Lubomir Sabol, Szappanos Dávid és Gröschl Tamás játszik, a harmadikban Nathan Martz, Somogyi Balázs és Libor Pavlis, míg a negyedikben Popovics Patrik, Berta Ákos és Fodor Csanád szerepel. A hátvédpárok a megszokott összeállításban (Sille-Szirányi, Kangyal-Nagy, Svasznek-Hüffner) állnak fel.

A Dab.Docler élt a szabályok adta lehetőséggel, és kölcsönvette az elődöntőbe be nem kerülő Ferencvárostól a Dunaújvárosban nevelkedett válogatott hokist, Peterdi Imrét. Érdekesség, hogy „Pedró" tavaly szezon közben igazolt a Volánból a jelenlegi ellenfélhez, a Vasashoz.

„Úgy gondoljuk, hogy a Vasas tanult az előző szezonban elkövetett hibájából, amikor nagy csatában legyőztük az elődöntőben és idén kettőzött erővel fog küzdeni. Teljesen kiegyenlített összecsapásokat várok, valószínűleg öt meccsen fog eldőlni, hogy ki jut be a fináléba" – mondta el várakozásait a Nemzeti Sport Online-nak Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője.

„Egyik legjobb játékosunk, Galanisz Nikandrosz a Miskolc elleni tét nélküli mérkőzésen fejjel ütközött a palánknak: ameddig nincs pontos diagnózis, nem játszhat mérkőzést, így ma sem lép pályára. Úgy gondolom, Peterdi Imre kölcsönvételére a sérülések miatt is nagy szükség volt, remélhetőleg pótolni tudja Galaniszt" – nyilatkozta Azari.

MISKOLCI JJSE–SAPA FEHÉRVÁR AV 19

A Miskolc mindegyik sorozatban a legjobb négy közé kerülést tűzte ki célul, és ezt már el is érték a Jegesmedvék, hiszen a Mol Ligában, a Magyar Kupában és az ob I-ben is bejutottak az elődöntőbe. Most igazi hokiünnepet szeretnének rendezni otthonukban, ahol a válogatott 80 százalékát adó Alba Volánt fogadják.

„Ha már elvették a városunktól a válogatott egyik felkészülési mérkőzésének megrendezését, most az elődöntőben idehozzuk fantasztikus közönségünknek a nemzeti csapat magját. Úgy gondolom, Miskolc az egyik sikervárosa a honi hokinak, szinte minden találkozónkat telt ház előtt vívjuk. Nem edzőmeccset szeretnénk játszani, azt várom, hogy a válogatott játékosok kitesznek magukért. Nem számít, hogy milyen sztárok maradnak ki a Volánból, hiszen mindenki ugyanazt az edzésmunkát csinálta végig" – nyilatkozta Egri István, a Jegesmedvék elnöke.

„Sajnos egyik legjobb hokisunk, Matt Waddell nem bevethető, Kállai Csabát pedig két mérkőzésre tiltották el a DAB ellen kapott végleges kiállítása miatt. Ennek ellenére remélem, hogy nagyszerű összecsapást fogunk játszani ma este" – mondta az elnök.

Az osztrák bajnokságban nem jutott be a rájátszásba a Sapa Fehérvár AV 19, amely az elődöntő fázisában kapcsolódik be a magyar bajnoki küzdelmekbe. Igaz, nem szerepelhet teljes gárdával, „mindössze" 38 pontnyi játékos léphet pályára a színeiben.

„Minél könnyebbnek gondoljuk, annál nehezebb lesz, és minél nehezebbnek, annál könnyebb" – nyilatkozta a Miskolc elleni elődöntőről Kevin Primeau, a Sapa Fehérvár AV 19 vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.

„Az elmúlt időszakban kemény munkát végeztünk, azon dolgoztunk, hogy ne lankadjon a csapat koncentrációja. Nem lesz könnyű 38 pontnyi játékossal csatába indulni, de több forgatókönyv is van a fejemben, hogyan áll majd föl az együttes. Minden bizonnyal mérkőzésről mérkőzésre döntök majd az aktuális kezdő összeállításról. Szerencsére számos tehetséges fiatal hokis van a klubnál, akik 0 vagy 1 pontosak, s ez némileg megkönnyíti a dolgot" – tette hozzá a szakember.

AZ ELŐDÖNTŐ PROGRAMJA
2011. március 15. kedd, 17.30: Vasas HC–Dab.Docler
2011. március 15. kedd, 18.00: Miskolci JJSE–Sapa Fehérvár AV19
2011. március 16. szerda, 18.00: Dab.Docler–Vasas HC
2011. március 16. szerda, 19.00: Sapa Fehérvár AV 19–Miskolci JJSE
2011. március 18. péntek, 19.00: Vasas HC–Dab.Docler
2011. március18. péntek, 18.30: Miskolci JJSE–Sapa Fehérvár AV19
2011. március 19. szombat, 18.00: Dab.Docler–Vasas HC (ha kell)
2011. március 19. szombat: Sapa Fehérvár AV 19– Miskolci JJSE (ha kell)
2010. március 20. vasárnap: Vasas HC–Dab.Docler (ha kell)
2010. március 20. vasárnap, 17.30: Miskolci JJSE–Sapa Fehérvár AV 19 (ha kell)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik