Jégkorong: kilenc klub nevezett a hazai szervezésű nemzetközi ligába

Vágólapra másolva!
2011.06.20. 23:05
Címkék
Kilenc jégkorongcsapat nyújtotta be nevezését a határidőig a nemzetközi ligába (eddigi nevén MOL Liga), de még nem dőlt el, hogy végül nyolc, kilenc vagy több áll-e rajthoz.

A HSC Csíkszereda, a Brassó és a Steaua Romániából, az Alba Volán, a Dab.Docler, a Ferencváros, a Miskolc és az Újpest Magyarországról, az Érsekújvár Szlovákiából jelezte indulási szándékát – hozta nyilvánosságra hétfőn a Liga.

Az érsekújváriak sorsa június 29-én dőlhet el véglegesen, akkor derül ki, kik indulhatnak a szlovák 1. Ligában. Ha az érsekújvári csapat felvételt nyer oda, akkor nem indul a nemzetközi ligában. A másik nyolc jelentkezőnek néhány dokumentumot még be kell nyújtania nevezése végleges elfogadásához, de indulásuk biztosra vehető.

A Partizan Beograd vezetői jelezték, hogy szeretnének indulni a Ligában, nekik a belgrádi Pionir-csarnokkal kapcsolatos kérdéseket kell tisztázniuk a pótnevezés beadása előtt.

A nyolc-, kilenc- vagy tízcsapatos ligában a csapatok két teljes oda-vissza kört játszanak január közepéig. Az alapszakasz győztese és második helyezettje automatikusan az elődöntőbe kerül, a következő négy csapat pedig (3.–6., 4.–5. párban) két győzelemig tartó párharcot vív az elődöntő másik két kiadó helyéért.

A nemzetközi ligában az átigazolási határidő december 15-e, az ez után igazolt játékosok csak a hazai bajnokságban játszhatnak. Büntetni fogják a levonulást és azt is, ha egy csapat létszáma a mérkőzés alatt az előírt alá csökken. Az esetleges ligaszponzori támogatás egy részéből tavalyhoz hasonlóan az idén is pénzdíjat kapnak a legjobbak, egy másik részét az induló csapatok kapják, a harmadik részét rendezési költségekre használják fel.

A Ligában egységes játékvezetői keret felállítását határozták el. A kerettagokat az idény előtti edzőtáborban a legjobban teljesítő játékvezetőkből állítják össze. Az egységes keret megszervezésére és irányítására az IIHF-játékvezető supervisor Beck Pétert kérik fel a csapatok.

A Ligát az előző szezonhoz hasonlóan négytagú végrehajtó bizottság irányítja, tagjai: Miklós Ervin, Ráduly Róbert, Azari Zsolt és Kerey Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik