Jégkorong: Kranjc hisz a Jesenice legyőzésében és a rájátszásban

Vágólapra másolva!
2011.01.28. 10:15
Címkék
Döntő jelentőségű mérkőzést játszik péntek este a Sapa Fehérvár AV19 az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának 43. fordulójában. Az elmúlt fordulókban a holtpontról elmozduló fehérvári együttes a tabella utolsó helyéről is elkerülhet, ha hazai környezetben legyőzi a szlovén Jesenicét.

A Volán szlovén légiósa, Ales Kranjc jesenicei nevelésű játékos, így számára dupla motivációja van a péntek esti összecsapásnak.

„Úgy érzem, hogy felülmúlhatjuk a Jesenicét, az egész csapat hisz a sikerben" – mondta a Nemzeti Sportnak a szlovén bekk.

Legutóbb decemberben találkozott egymással a két együttes Székesfehérváron, akkor a Volán 5–3-as győzelmet aratott. A védő szerint a korábbi összecsapásból és eredményből nem lehet messzemenő következtetést levonni, ellenben a hazai pálya és fantasztikus szurkolóik előnyt jelentenek számukra. Kranjc szerint döntő lehet, hogy amíg a Jesenice fiatalokra, addig a Fehérvár rutinos játékosokra épít.

„Továbbra is hiszünk benne, hogy elérhetjük a nyolcadik helyet – utalt a szlovén védő a rájátszásért folytatott nagy versenyfutásra. – Ennyire azonban még ne szaladjunk előre, egyenként kezeljük a mérkőzéseket, így most csak az számít, hogy pénteken legyőzzük a Jesenicét."

 EBEL, ALAPSZAKASZ, 43. FORDULÓ
Sapa Fehérvár AV19–HK Jesenice  
KHL Medvescak Zagreb–EC Pasut VSV Villach
Olimpija Ljubljana–EC Graz 99ers  
EC Klagenfurter AC–EHC Liwest Linz  
EV Vienna Capitals–Red Bull Salzburg 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik