Jégkorong MK: a Fradi hosszabbításban nyert a Miskolc ellen

Vágólapra másolva!
2011.01.23. 21:26
Címkék
A jégkorongozók Tippmix Magyar Kupájának selejtezőjében a négyes döntőbe jutásért lejátszott vasárnapi mérkőzéseken a Ferencváros hazai pályán hosszabbításban győzte le a Miskolcot, a Vasas fölényesen, 9–2-re nyert az Újpest ellen, ezzel kialakult a négyes döntő mezőnye.

A Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésen Szilágyi Levente szerzett vezetést a Miskolcnak, az első harmad 2–1-es vendégvezetéssel zárult. A második húsz perc során Kiss Gábor, Peterdi Imre és David Vychodil révén fordított az FTC. A Miskolcban csak Rafaj Attila és Matt Waddel tudott betalálni ebben a periódusban.

A harmadik harmadban Sijka Dusan egyenlített, így következhetett az ötperces hosszabbítás, melyben Peterdi Imre megszerezte a győztes találatot a Ferencvárosnak.

A 17.30-kor kezdődött mérkőzésen a Vasas fogadta az Újpestet. Risto Kurkinen, a hazaiak edzője több fiatal játékosnak is lehetőséget adott az Újpest elleni mérkőzésen, amelyen már az első harmadban kétgólos előnyre tett szert csapata – Szirányi Dániel meghálálva finn edzője bizalmát szerezte a vezető találatot.

A második harmadban közelebb zárkózott az Újpest, Németh Attila mellett éppen a Vasasból nemrég a lilákhoz igazolt Virág Csaba is eredményes volt.

A harmadik harmadban hat gólt – ebből ötöt emberelőnyből – lőtt a Vasas, így végül az esélyeknek megfelelően fölényes, 9–2-es győzelmet aratott.

Ezzel eldőlt, hogy a Mol Liga döntőjében érdekelt Dab.Docler mellett a Vasas, a Miskolc és a Ferencváros szerepel majd a Magyar Kupa jövő hétvégén Miskolcon megrendezendő négyes döntőjében. A DAB a Miskolccal, a Vasas az FTC-vel csap majd össze a döntőbe jutásért.

 

TIPPMIX MAGYAR KUPA, SELEJTEZŐ 
Vasas HC–Újpesti TE 9–2 (2–0, 1–2, 6–0)
FTC-Orangeways–Miskolci JJSE 6–5 – hosszabbítás után (1–2, 4–2, 0–1, 1–0)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik