Jégkorong: nyolc csapattal indul útjára 2012-ben a Magyar Kupa

Vágólapra másolva!
2011.12.20. 17:28
Címkék
A Magyar Jégkorong Szövetség mai ligaülésén a résztvevők megállapodtak arról, hogy az utóbbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Magyar Kupa. A szövetség elképzelései szerint a sorozatba minél több magyar egyesületet vonnának be, hiszen az MK-nak éppen az adja a lényegét, hogy valamennyi klub felsorakozhat a képzeletbeli rajtvonalhoz.

A másodosztályú csapatok közül végül a MAC nem vállalta az indulást, viszont az OB II-es Tisza Volán MTK, valamint a Vasas junior csapata jelezte részvételi szándékát. Külön együttesként nevezte farmcsapatát a Dab.Docler, ami összességében azt eredményezi, hogy nyolc gárda – a fentiek mellett az OB I-es Dab.Docler, a Sapa Fehérvár AV19, a Miskolci Jegesmedvék JSE, a Ferencváros és az Újpest részvételével dördülne el a startpisztoly 2012-ben a jégkorong Magyar Kupában.

Az első körre január 22. és február 12. között kerülne sor, ekkor a MOL Ligától búcsúzott együttesek vívnának körmérkőzéseket a Tisza Volán, Vasas, DAB farmcsapat alkotta hármassal. Ezt követően – azaz a második fordulóban – csatlakoznának a küzdelmekhez azok a klubok, akik nem jutottak be a magyar-romániai közös bajnokság, a MOL Liga döntőjébe.

Azok a magyarországi egyesületek, akik kiharcolták maguknak a szereplést a MOL Liga aranycsatájában, automatikusan résztvevői lesznek a Magyar Kupa négyes döntőjének. A ligaülésen a felek kijelölték a Final Four időpontját is: a kétnapos fináléra március 3-án és 4-én kerül sor, a helyszínről és a további lebonyolítás pontos menetrendjéről később születik döntés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik