Jégkorong: Túl sok volt a szükségtelen szabálytalanság - Ted Sator

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 08:26
Címkék
Ted Sator, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya figyelmeztette játékosait az Ukrajna elleni keddi felkészülési mérkőzés után: a világbajnokságon ne kövessenek el olyan szabálytalanságokat, amelyek miatt a csapat a káposztásmegyeri találkozó hajráját emberhátrányban játszotta végig, ami nagy szerepet játszott a 3–2-es vereségben.

„Az ukránoké jó hokicsapat, ezért nem szabad annyi emberelőnyt ajándékozni nekik, amennyit mi adtunk a harmadik harmadban és a hosszabbításban. Ehhez viszont használni kell a fejünket! Tudjuk, mi következik, ha hátulról ütközünk – mondta Sator, kiemelve Bartalis István végleges fegyelmivel járó büntetését, majd Galanisz Nikandrosz hosszabbításban elkövetett fegyelmezetlenségéről is beszélt. – A visszajátszás alapján jogos volt Bartalis végleges fegyelmije. Ám miután kihúztuk az ötperces emberhátrányt, a hosszabbításban, négy a négy ellen Galanisz révén kaptunk még két percet magas botért – ilyet nem szabad!"

„Az Ukrajna elleni második összecsapásra változtatunk kicsit az összeállításon és a sorokon is, megnézünk még néhány embert, aztán értékeljük e két edzőmeccset, mert hamarosan komoly döntéseket kell hoznunk. Ezen a mérkőzésen sok kérdésemre választ kaptam, ezért is jók ezek a találkozók" – tette hozzá Sator.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik