Jégkorong: vezérszerepre számít az FTC-ben a korábbi NHL-játékos

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 17:58
null
Keaton Ellerby (jobbra) a Barisz Asztanában is játszott (Fotó: AFP)
Vezérszerepre számít az Erste Liga-első és kupagyőztes Ferencváros jégkorongcsapatában az egy hete szerződtetett Keaton Ellerby.

 

A Ferencvárost gyors játékot játszó csapatnak tartja és fontosnak nevezte azt is, hogy az együttes magja ugyanaz, mint az elmúlt idényben. Véleménye szerint észak-amerikai tapasztalatát felhasználva, keményen játszva vezérszerepet tölthet be – fejtette ki az M1 aktuális csatornán a 31 éves kanadai védő, aki a 2007-es amatőr választás, a draft tizedik helyén kelt el, és összesen 212-szer lépett jégre az észak-amerikai profiligában (NHL).

Ellerby tagja volt az U18-as kanadai válogatottnak, játszott ifjúsági világbajnokságon is, és szerepet kapott a nemzeti csapatban a 2015-ös Spengler Kupán. Az NHL-be a Florida Panthers alkalmazottjaként került, majd megfordult a Los Angeles Kings és a Winnipeg Jets csapatában is. Öt évvel ezelőtt Európába került, az orosz bázisú KHL-es Barisz Asztana védője lett, majd sorrendben a svájci Fribourg, a finn Lukko, a svéd Mora IK, a német első osztályú Iserlohn, legutóbb, a 2019–20-as kiírásban pedig az osztrák bázisú bajnokságban szereplő Dornbirn játékosa volt.

Ellerby az interjúban elárulta: úgy hallotta, az Erste Liga hasonló erősségű, mint az osztrák bajnokság, és egy jó csapatba érkezett, amellyel megcélozhatják a címvédést.

„Azt gondolom, az ő érkezése nagyon jó mind a Ferencvárosnak, mind az Erste Ligának” – méltatta az új igazolást Fodor Szabolcs vezetőedző. „Óriási lökés a csapatunknak, hogy egy tapasztalt játékos érkezett, aki a világ legjobbjai között játszott, ebből csak nyerni tudunk” – fűzte hozzá a tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik