Magyar siker Norvégia ellen a jesenicei tornán

Vágólapra másolva!
2010.12.18. 17:43
null
A magyar jégkorong-válogatott két vereség után győzelemmel zárta a jesenicei tornát<br />(Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Címkék
A szlov&eacute;niai Jesenic&eacute;ben zajl&oacute; nemzetk&ouml;zi j&eacute;gkorongtorna harmadik fordul&oacute;j&aacute;ban a magyar v&aacute;logatott k&eacute;t veres&eacute;g ut&aacute;n egy g&oacute;llal győz&ouml;tt Norv&eacute;gia ellen. A mieink &eacute;s &eacute;szaki ellenfel&uuml;nk is h&aacute;rom-h&aacute;rom ponttal z&aacute;rta a megm&eacute;ret&eacute;st. Ted Sator k&iacute;s&eacute;rleti g&aacute;rd&aacute;ja a harmadik helyen v&eacute;gzett.

Bár két vereséggel állt a magyar jégkorong-válogatott a jesenicei torna utolsó mérkőzése előtt, senki sem korholta ezért a fiúkat. A torna előtt és alatt is többször hangsúlyozta Ted Sator szövetségi kapitány, hogy kísérletezésre szánja ezt a tornát. Kimondva-kimondatlanul a harmadik és negyedik sorát keresi a válogatottnak a budapesti divízió 1-es világbajnokságra.

A norvégok elleni záró meccsen az egész tornán remekelő kapus, Hetényi Zoltán pihenőt kapott a szakmai stábtól, így két, tavaly még az U20-as világbajnokságon egymást váltó fiatal, Rajna Miklós és Bálizs Bence juthatott szóhoz. Közülük Bálizs lehetett feszültebb, mivel a fehérvári fiatal első fellépésére készült címeres mezben.

A magyar válogatott hozzáállására most sem lehetett panasz, és szembetűnő volt, lényegesen jobb ritmusban kezdték a fiúk a meccset, mint az elmúlt két napon. Amikor lehetőségük nyílt, bátran támadtak, és védekezésben is megállták helyüket. Az első 20 perc után a gól nélküli döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok. (0–0)

A második harmadra rátettek egy lapáttal a magyar fiatalok. A norvég kapus biztosan nem fázott meg, tisztességesen megtornáztatták, és többször csak a szerencséjének köszönhette, hogy nem kapott gólt. A magyar védelemre sem lehetett panasz, és a kapuban Bálizs is magabiztosan védett. Már úgy tűnt, hogy újabb harmad telik el gól nélkül, ám a mieink a játékrész utolsó támadásából gólt szereztek. Szemre is tetszetősen mentek előre, Kovács Csaba, Azari Zsolt volt a korong útja, utóbbi remek ütemben passzolt Galanisz Nikandroszhoz, aki mesterien helyezte a norvég kapuba a korongot. (0–1)

A harmadik felvonásban már nem csak tisztes helytállásról beszélhettünk. Remek iramban játszott mindkét válogatott, a mieink sem maradtak adósak a támadásokkal, sőt az 50. percben újabb góllal jelezték, lehet számítani a fiatal játékosokra is a válogatottban. Azari jobbról kapu elé lőtt korongját Kovács tessékelte a hálóban (0–2).

A végén a norvégok ugyan beszorították válogatottunkat, de gólt csak 20 másodperccel a vége előtt szereztek, amikor kapusukat is levitték a jégről. A létszámfölényt Martin Roymark váltotta gólra. (1–2)

A magyar válogatott két vereséggel és egy győzelemmel zárta a jesenicei tornát.

GYŐZTES ÉVZÁRÓ
 
   

 

 NEMZETKÖZI NÉGYES TORNA, JESENICE
3. FORDULÓ
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)
Jesenice, 100 néző. V: Dremelj, Skofic, Rojko, Sturm (mind szlovén)
MAGYARORSZÁG: BÁLIZS (RAJNA) – Pozsgai, Hegyi Á., AZARI (2), Fekete D., KOVÁCS CS. 1 (1) – Orbán, Szirányi, Sofron, Nagy G., Jánosi – Hüffner (1), Láda B., Benk, Galanisz 1, Magosi – Maklári, Svasznek, Fodor Sz., Vaszjunyin, Kiss Á. Szövetségi kapitány: Ted Sator
NORVÉGIA: GROTNES – Ostli, Solberg, Martinsen, Olimb, Lorentzen – E. Koivu, Bonsaksen, Kristiansen, Roymark 1, L. E. Spets – Espeland (1), Follestad, K. H. Spets, Fredriksen, Ylven – Grafsronningen, Dahlström, Hesbraten, Froshaug. Szövetségi kapitány: Roy Johansen
Kiállítások: 16, ill. 8 perc
A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Szlovénia–Ausztria 3–0
A TORNA VÉGEREDMÉNYE: 1. Szlovénia 9 p., 2. Norvégia 3 p., 3. Magyarország 3 p., 4. Ausztria 3 p.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik