Svasznek, Fekete és Bálizs is kikerült a vb-keretből

Vágólapra másolva!
2011.04.14. 11:33
null
Ted Sator (jobbra) kerete tovább fogyatkozott (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Három játékost „szűkített ki” a budapesti divízió 1-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatottból Ted Sator szövetségi kapitány. A szakember döntésének értelmében Svasznek Bence, Fekete Dániel és Bálizs Bence nem vesz részt a megmérettetésen. A keretben jelenleg még 24 játékost találunk, a combizom-húzódással bajlódó Sikorcin Ladislav sorsa részben továbbra is az orvosok kezében van.

Szirányi Bence hivatalosan most esett ki a csapatból, de róla már szerda délelőtt tudott volt, hogy betegsége miatt nem állhat a válogatott rendelkezésre a hazai eseményen.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divíziós 1-es vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Volánban a szezont még harmadik számú kapusként kezdő, de a végén a bizonyítási lehetőséggel élő Bálizs vitathatatlanul sokat fejlődött, de nem annyit, hogy két rutinos poszttársa közül bármelyiket is kiszorítsa. Így viszont változatlanul a kapitány vállát nyomja a teher, hogy Szuper Leventének, vagy Hetényi Zoltánnak szavaz bizalmat kezdőként. A feladat elvégzésére mindkét kapus alkalmas és felkészült, a házi versenyfutás kísértetiesen hasonlít a néhány évvel ezelőtti állapotra, amikor Szuper Budai Krisztiánnal volt megversenyeztetve. Bár, a jelenlegi szituáció talán még annál is kiegyenlítettebb.

Svasznek Bence és Fekete Dániel személyében két olyan játékos akadt fent most a szűrőn, akik az elmúlt években stabil kerettagok lehettek. A Vasas védőjénél minden bizonnyal közrejátszott, hogy immár a harmadik idényét töltötte el a Mol Ligában vitézkedő együttesnél, míg a fehérvári Fekete EBEL-szezonja nem volt kiemelkedő. Utóbbinak nem tett jót az sem, hogy állandó csatártársa, Kovács Csaba a felkészülés elején betegség miatt hiányzott mellőle, ami vélhetően az ő teljesítményére is kihatással bírt. A visszatérő Kovácsot a kapitány az ukránok elleni mérkőzéseken más összetételű támadóalakzatban is bátran kipróbálta.

A szövetségi kapitány a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a korábbinál nagyobb merítési lehetősége volt a szakmai stábnak – mindezt véleményével alátámasztotta a csapatkapitány, Szélig Viktor is –, gyakorlatilag a kapusok, a védők és a csatárok között is komoly versenyhelyzet alakult ki. Ted Sator megjegyezte: egyelőre nem döntött arról, hogy hét hátvéd és tizenhárom csatár, vagy nyolc bekk és tizenkét támadó kerül majd be a végleges keretbe a két kapus mellett.

Bár mindenki az olaszok elleni utolsó, feljutásról vélhetően döntő találkozóra készül, Ted Sator figyelmeztetett, hogy a nyitónapon Hollandia, majd másnap Dél-Korea aligha adja olcsón a bőrét.

A válogatott egyedi, nem részletezett premizálásban részesül, de sajtóértesülések szerint az első hely, valamint az azzal járó feljutás 40 millió forintot érne a csapatnak, de még a második helyért is járna 10 millió.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE
Kapusok: Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Szuper Levente (Arizona Sundogs)
Hátvédek: Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Sapa Fehérvár AV 19), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas), Szélig Viktor (Briancon), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19)
Csatárok: Bartalis István (Troja-Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Holéczy Roger (Sapa Fehérvár AV 19), Kóger Dániel (Laredo Bucks), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Palkovics Krisztián (Sapa Fehérvár AV 19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Sapa Fehérvár AV 19), Vas János (Tingsryd), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV 19), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV 19)
DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, BUDAPEST
1. FORDULÓ
Spanyolország–Olaszország április 17.
Hollandia–Magyarország április 17.
szabadnapos: Dél-Korea
2. FORDULÓ
Olaszország–Hollandia április 18.
Magyarország–Dél-Korea április 18.
szabadnapos: Spanyolország
3. FORDULÓ
Spanyolország–Hollandia április 20.
Olaszország–Dél-Korea április 20.
szabadnapos: Magyarország
4. FORDULÓ
Hollandia–Dél-Korea április 22.
Magyarország–Spanyolország április 22.
szabadnapos: Olaszország
5. FORDULÓ
Dél-Korea–Spanyolország április 23.
Olaszország–Magyarország április 23.
szabadnapos: Hollandia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik