Kajak-kenu Eb: 200 méteren sem rendeznek döntőt magyarok nélkül

Vágólapra másolva!
2011.06.18. 16:13
Címkék
Szombat kora délután eldőlt, hogy a Belgrádban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon a másnapi 200 méteres döntők egyikét sem rendezik meg magyar egység nélkül. A délelőtti előfutamok során a női K-2-es egységünk azonnal bejutott a fináléba, viszont a fennmaradó négy számban ehhez a középdöntőre volt szükség, a feladatot viszont sikerrel megoldották versenyzőink.

A délelőtt folyamán a Kozák Danuta, Kovács Katalin alkotta 200-as sprintduó adta meg az alaphangot – méghozzá futamgyőzelemmel –, utóbbi így ezzel a délutáni középdöntőre szabadságolta magát, nem úgy előbbi, akinek egyesben is volt még jelenése. Nos, a kiváló formában lévő Kozák K-1-ben jó rajtot követően, izgalmas versenyben a második helyen jutott tovább.Kozák Danuta, Kovács Katalin alkotta 200-as sprintduó adta meg az alaphangot – méghozzá futamgyőzelemmel –, utóbbi így ezzel a délutáni középdöntőre szabadságolta magát, nem úgy előbbi, akinek egyesben is volt még jelenése. Nos, a kiváló formában lévő Kozák K-1-ben jó rajtot követően, izgalmas versenyben a második helyen jutott tovább.

Előtte K-1-ben Molnár Péter a harmadik, Bozsik Attila C-1-ben a második helyen végezve jutott be a fináléba a középdöntős futamából.

A férfi K-2-es középdöntőben visszalőtték az első rajtot – mondjuk ezt speciel nem sikerült elsőre, három egység le is küldte az egész távot, a többiek folyamatosan álltak le és fogytak el mellőlük –, az újra indítást követően a Sík Márton, Beé István páros a négyes befutóból első helyen ért célt.

A férfi C-2-ben és a női C-1-ben csak döntőt rendeznek 200 méteren, mindkettőben szoríthatunk magyar indulóért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik