Kajak-kenu: Vajda Attila várja már a bizsergést

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2013.05.08. 15:24
Vadim Menkov nem jön Szegedre – ahol péntektől vasárnapig kerül megrendezésre az esztendő első kajak-kenu világkupája –, ahogyan David Cal és Mathieu Goubel sem. Mégsem ül örömünnepet olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila, mint mondja, messze még a C–1 1000 méter döntője, igazán csak akkor tud bármit is mondani a világkupaesélyről, amikor túljutott a pénteki előfutamán.

„Egyelőre nem vagyok világkupa-hangulatban. Bár már nagy a jövés-menés a Maty-éren, a versenyláz valószínűleg csak pénteken tör rám” – magyarázza Peking aranyérmese, aki lelkiekben természetesen az előtte álló versenyre, formaidőzítés alapján azonban a két héttel később esedékes világ- és Európa-bajnoki válogatóra koncentrál.

A válogató ugyanis jóval fontosabb a hétvégi nemzetközi versenynél, amely – ha nem ebben a korai időpontban lenne – jó nemzetközi erőfelmérő is lehetne számára.

„Az európai ellenfeleim közül sokan kihagyják ezt a versenyt. Persze fontos, hogy itt lesz a németek legjobbja, Sebastian Brendel vagy a fehérorosz Aljakszandr Zsukovszkij, de szakmailag nem ez lesz életünk csúcseseménye – folytatta Vajda. – Az elmúlt időszakban rengeteget edzettem, még hétfőn is rátettem egy lapáttal, és bár ebből a feszített tempóból most egy kicsit visszaveszünk a világkupa érdekében, nem tudom, hogy a vízen, élesben mire leszek képes. Persze a szegedi közönség csodákat képes kihozni belőlünk, várom is az igazi, bizsergető Maty-éri hangulatot.”

Ahogyan az 5000 méteres döntőt is, amelyben szintén rajthoz áll a szegedi kenus. Kedvenc száma lett, hiszen másfajta stílust, egészen más taktikát követel meg tőle, mint az 1000 méter.

„Látványos verseny az ötezer méter – magyarázta Vajda. – A nézők nagyon szeretik, hiszen a fordulóknál van benne ütközés, test test elleni harc, szinte olyan, mintha vízi K1 lenne. Alig várom már, hogy az egyik fordulóban jól odategyem a hajómat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik