Kammerer és Vereckei is megharcol csütörtökön a négyesért

Vágólapra másolva!
2011.06.07. 18:45
null
Horváth, Vereckei, Storcz és Kammerer (balról) közül a két aktív ismét visszatalált<br />a két olimpiai aranyérmet hozó négyeshez (Fotó: NS-archív)
Címkék
A kajak-kenusok idei második Európa-bajnoki és világbajnoki válogatója már csütörtökön elkezdődik, hiszen ezen a napon rendezik meg a férfi kajak négyesek versenyét a Maty-éren. Az előzetes nevezések alapján négy egység száll harcba a kvalifikációért, és többek között Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos is megpróbálkozik a csapathajós részvétellel.

A férfi kajak szakág rajongóinak már csütörtökön érdemes lesz kilátogatni a verseny helyszínére, mert délután öt órakor a négyesek mérkőznek meg a belgrádi Eb-indulásért. Storcz Botond szövetségi kapitány a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely összetételű egységet jelölte ki kapitányi hajónak, amelynek három kihívóval kell szembenéznie ezen a viadalon.

SZAVAZÁS

Az előre hozott válogatástól eredményesebb lesz-e a férfikajak szakág?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Köztudott, hogy már tavaly ősszel megkezdtük a csapathajók építését, ám a racicei világkupán nem kaptunk megnyugtató visszajelzéseket arról, hogy jó irányba haladunk – mondta Storcz Botond. – A vk-t megelőzően Kucsera Gábor betegsége miatt egy kicsit át kellett variálni az egységet, amelyben Dombi Rudolf lett a vezérevezős. Racicében ez a csapathajó a tizedik helyet szerezte meg, a másik magyar egység, az MTK-s fiatalok hatodikak lettek. Az augusztusi szegedi MOL olimpiai kvalifikációs világbajnokságon elég kiélezett csatára lehet számítani, hiszen az első nyolc hely, illetve ha három kontinensről jön össze a döntő mezőnye, az első tíz hely ad kvótát.”

„Úgy ítéltem meg, mindenképpen változtatni kell, s érzésem szerint ez az egység elég erős lehet ahhoz, hogy versenyben legyen a világ legjobbjaival. Néhány héttel ezelőtt Kammerer Zoltánnal és Vereckei Ákossal elbeszélgettünk az idei lehetőségeikről. A Racicében megszerzett hetedik helyükkel ők sem voltak elégedettek, így ők is a négyest tekintik fő versenyszámuknak, ettől függetlenül elindulnak párosban is a hétvégi válogatón. A nevezések alapján azt mondhatom: sok jó egység száll majd harcba ezen a versenyen, így kíváncsian várom, hogy milyen eredmény születik. Amelyik egység győz, az képviselheti a magyar színeket a belgrádi Európa-bajnokságon, ám amennyiben a kontinensviadalon elért eredménnyel nem leszek elégedett, lehetőségem lesz arra, hogy a magyar bajnokság idejére kiírjak egy világbajnoki válogatót is” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik