A sprintkirály Cavendish kereshet magának új csapatot

Vágólapra másolva!
2011.08.05. 12:58
null
Cavendish jövőre nem csókolgathatja a HTC friss mezét (Fotó: Action Images)
Címkék
Az év végén megszűnik napjaink egyik legjobb profi országúti kerékpáros csapata, a HTC-Highroad.

A csapatfőnök Bob Stapleton minden igyekezete ellenére nem talált új főszponzort, a jelenlegi pedig nem kíván a jövőben együttműködni. A 2012-es idényben így a férfi és a női csapat sem indul el, bár Stapleton szerint utóbbi megmentésére még van remény.

A férfiversenyzőkkel azonban közölték, hogy kereshetnek maguknak új csapatot a következő évre, így a jelenkor legjobb sprintere, a brit Mark Cavendish is új kenyéradó után nézhet. Ő a hét végére ígért választ ezzel kapcsolatban, a szlovák Velits fivérek (Martin és Peter) viszont már bejelentették, hogy a QuickStepnél folytatják, míg Patrick Gretsch a Skil-Shimanóhoz kötelezte el magát.

A HTC-Highroad sikeres múltra visszatekintő csapat, 1991-ben Team Telekom néven alapították, az évek során olyan nevek erősítették, mint Bjarne Riis, Erik Zabel, Jan Ullrich, Andreas Klöden, Alekszander Vinokurov, Cadel Evans, Santiago Botero vagy Paolo Savoldelli.

Az idei Tour de France egyik legeredményesebb istállója volt a HTC, Cavendish ugyanis öt szakasz mellett megnyerte a pontversenyt is, Tony Martin pedig a grenoble-i egyéni időfutamon diadalmaskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik