Contador indul a Touron, a franciák nem látják szívesen

Vágólapra másolva!
2011.06.11. 19:07
null
Contador hátrányba került a riválisokhoz képest (Fotó: Reuters, archív)
Címkék
Alberto Contador megerősítette, hogy indul a francia kerékpáros-körversenyen, a Tour de France-on, ezzel elejét vette a nemzetközi sajtóban napvilágot látó pletykáknak, miszerint inkább a Vueltát választaná. A július 2-án rajtoló viadal címvédője a Giro d'Italia megnyerése után idei második nagy versenyén is az élen végezne. Ez legutóbb Marco Pantaninak sikerült 1998-ban.

 

„Igen, indulok a Touron, ami óriási kihívást jelent. A Tour de France az év legnagyobb versenye, amelyen a legjobb kerekesek indulnak. Ez extra motivációt kölcsönöz számomra" – nyilatkozta Alberto Contador, miután egyeztetett Bjarne Riisszel, a SaxoBank menedzserével.

A francia Alouette rádió egyik közvélemény-kutatásában azt kérdezte a francia állampolgároktól, hogy szeretnék-e, ha Contador indulna a Touron. A megkérdezettek 63 százaléka nemmel válaszolt.

Contador vérében klenbuterolt találtak a tavalyi Tour de France-győzelme után, ami miatt bíróság elé kell állnia, a tárgyalást azonban a spanyol versenyző ügyvédjének kérésére augusztus elejére halasztották, így elhárult az akadály a címvédő indulása előtt.

Alberto Contador pénteki tréningje során részt vett egy erőnléti teszten is, amelynek eredményével elégedetlen volt.

„Igen, valóban csináltunk egy tesztet a pénteki edzésen. Ennek eredménye nem a legjobb lett, ám még van időm a felkészülésre” – fogalmazott Alberto Contador, hozzátéve: az elkövetkezendő két hétben bejárja a Tour de France legfontosabb szakaszait, illetve elindul a spanyol nemzeti bajnokság időfutamán is.

A címvédő Contador legnagyobb riválisa az idei Tour de France-on is Andy Schleck lehet, akit tavaly 39 másodperccel vert meg összetettben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik