Hegyikerékpár: olimpiai számban rendeznek versenyt Veszprémben

Vágólapra másolva!
2011.09.02. 15:36
Címkék
A Vuelta Sportiroda olimpiai krossz hegyikerékpár-versenyt rendez szeptember 18-án Veszprémben. A C2-es kategóriájú McDonald's BringaMánia Magyar Nagydíj alkalmával a felnőtt kerekesek a helyezések mellett az olimpiai kvalifikációba számító világranglistapontokért fognak vetélkedni; a családokat és gyermekeket színes kiegészítő program várja.

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) versenynaptárában is kategóriával szereplő, magyarországi rendezésű hegyikerékpáros-viadalra idén eddig egyszer került sor. A szervezők Veszprémben 250-300 igazolt kerekesre számítanak, köztük – a világranglistapontok gyűjtésének lehetősége miatt – jelentős számú külföldi résztvevőre. Várják a szurkolókat, a család minden tagját is, a gyermekeknek külön programot biztosítanak.

„A pálya különlegessége, hogy a profi futam indulói egy több száz méter hosszú lépcsősoron ereszkednek le a várból, valamint hogy a versenyzők négy ízben is átkelnek a Séd patakon. Ehhez több ideiglenes hidat is építenek a szervezők, de az egyik alkalommal lábon vagy inkább keréken kell átkelni a vízen. A profi futam befutója és díjkiosztója az Óváros téren lesz" – mondta Eisenkrammer Károly főszervező.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik