Kerékpár: az olasz Giro-győztes csapatában a KSI ifi olimpikonja

Vágólapra másolva!
2011.01.21. 09:25
Címkék
A trentói illetőségű Unico 1 csapat versenyzője lesz 2011-ben ifj. Stubán Ferenc – tudatta közleményében édesapja, Stubán Ferenc. Az olaszországi gárda egyik sportigazgatója a kétszeres Giro d'Italia-győztes Gilberto Simoni. A KSI ifjúsági magyar bajnoka, szingapúri olimpikon kerekese a napokban csatlakozott új együtteséhez.

Az Unico 1 menedzsere Mariano Piccoli, aki 13 Girót, 2 Tour de France-t és 8 Vueltát hajtott végig, s ezeken összesen 6 szakaszgyőzelmet aratott.

Az egyik sportigazgató, egyben személyi felkészítő, Loris Tagliapietra lesz, míg a másik sportigazgató az élő legenda, a pályafutását 2010-ben befejező Gilberto Simoni, aki egyéni összetettben két Giro d'Italiát nyert és további öt alkalommal állt a dobogón. A gárdában nyolc U23-as versenyző szerepel, hét olasz mellett bizonyíthat a magyar ifj. Stubán Ferenc.

„Nagy dolog ez, hiszen amióta ebben a kategóriában az olasz szövetség csapatonként egy főben limitálta a külföldiek létszámát, magyar kerekes még nem kapott lehetőséget Olaszországban. Az együttes menedzsere elmondta, idei céljuk a csapategység összekovácsolása, és néhány győzelem megszerzése" – mondta Stubán Ferenc.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik