A Barcának nem kellett, Romero Berlinbe igazol

Vágólapra másolva!
2011.03.22. 21:31
null
Romero a nyáron lecseréli a Barcelona gránátvörös-kék mezét (fotó: Imago)
Címkék
A barcelonai Iker Romero hároméves szerződést írt alá a Füchse Berlin férfi kézilabdacsapatával. A 30 éves spanyol válogatott irányító 2003-ban igazolt a Barcelonába, előtte a Ciudad Realt, a Leónt és a Valladolidot erősítette.

Az első hallásra kissé hihetetlennek tűnő pletykából valóság lett: Romero kedden a Rhein-Neckar Löwen–Füchse Berlin német bajnoki rangadó előtt aláírta azt a szerződést, amely értelmében a következő három szezonban a berliniek játékosa lesz.

„Spanyolországban játszottam a Valladolidban, a Leónban, a Ciudad Realban és a Barcelonában. Volt szerencsém megnyerni a bajnokságot, a Spanyol Kupát, a Bajnokok Ligáját, a válogatottal pedig világbajnok lettem. Azért akartam idejönni, mert a német bajnokság a legerősebb a világon" – magyarázta döntését Romero.

Bob Hanning, a Füchse Berlin ügyvezető igazgatója bevallotta, először ő sem hitt a sztár megszerzésében, de Romero az idei világbajnokságon az első személyes találkozásuk alkalmával megerősítette, hogy érdekli a berlini ajánlat.

Érdekelte, de csak azért, mert a Barcelona vezetői nem akartak vele hosszabbítani.

„Nem akarta mindkét fél a váltást – utalt keddi sajtótájékoztatóján Romero arra, hogy ő a maga részéről maradt volna Barcelonában. – Mindent megadtam volna azért, hogy a visszavonultatott mezemet David Barrufeté mellett lássam. Innen akartam visszavonulni."

Elmondása szerint ügynökei több mint egy éven keresztül próbáltak megegyezni a Barcelonával, amelynek képviselői novemberre, decemberre ígértek választ. Közben ő több ajánlatot is kapott más kluboktól, ám egyiket sem hallgatta meg.

„A világbajnokság alatt ismét rákérdeztünk, hogy mik a klub tervei, de azt a választ kaptuk, hogy most nem időszerű a kérdés – folytatta a játékos. – Ekkor világossá vált számomra, hogy már nincs miben reménykednem."

A következő szezontól tehát már a Füchse Berlin mezében láthatjuk őt, de addig is, míg a Barcában játszik, ígérete szerint „felszántja" majd a pályát, hogy trófeákkal búcsúzhasson szeretett klubjától, amelynek megköszönte az eddigi éveket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik