A csodával lenne határos a Szeged továbbjutása

Vágólapra másolva!
2011.04.03. 10:02
null
A szegedi szurkolók még reménykedhetnek (Fotó: pick-szeged.sport.hu)
Címkék
Csaknem reménytelen helyzetben, mégsem feltett kézzel várja a Pick-Szeged a BL-nyolcaddöntő vasárnapi, flensburgi visszavágóját, miután egy hete otthon 27–26-ra kikapott a Mocsai Tamással és Szilágyi Viktorral felálló német gárdától.

„Az első találkozót Zubai Szabolcs kézsérüléssel vállalta, de a héten javult az ujja, ezért vasárnap is pályára léphet" – reménykedett Skaliczki László edző, aki elmondta, büszke csapatára az eddigi sikereiért, s akinek ugyanakkor továbbra is sok gond nyomja a vállát.

„A bordáját fájlaló Tomás Stranovsky és a vállműtétje után már edző Dusan Beocsanin nem játszhat, míg Nagy Norbert könyöksérülése meggyógyult. Dacos akarással készülő mezőnyjátékosaink mellett két válogatott kapusunknak, Mikler Rolandnak és Tatai Péternek is kiemelkedő formában kell játszania, hogy lehessen keresnivalónk a klasszisok sokaságával felálló, otthonában sokkal veszélyesebb Flensburg ellen."

Az első meccsen a válogatott Katzirz Dávid volt a szegediek legjobbja, aki szerint egyáltalán nincs lefutva a visszavágó.

„Rettentően nehéz meccs vár ránk, de nem vagyok borúlátó, a Flensburg formája is lehet hullámzó, és a BL-ben mi már bizonyítottuk, hogy papíron esélyesebb együttes ellen is tudunk győzni – hangoztatta a csapatkapitány, aki a szegedi találkozó után is igyekezett lelket önteni társaiba. – Egygólos hátrányt idegenben is ledolgozhatunk, ha sokkal fegyelmezettebben, jobban koncentrálva kézilabdázunk. Ugyanakkor kétségtelen, a Flensburg esélyesebb."

A német együttes svéd edzője, Ljubomir Vranjes arról beszélt a visszavágó előtt, hogy a szinte példátlan sérüléshullám továbbra is nehezítette csapata felkészülését, de vasárnap már nemcsak a kényszerűen szűk, tíz-tizenegy tagú keretből válogathat, mert lázas betegségéből felépült Tobias Karlsson, valamint újra játszhat a korábban lábát fájlaló Thomas Mogensen. A hazaiaknál csak Oscar Carlén (keresztszalag-szakadás) és Petar Djordjics (ujjtörés) hiányzik majd.

A 19.30-kor kezdődő találkozót honlapunk szöveges formában, élőben közvetíti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik