A Ferencvárosnál elismerik, nem érdemtelen a DVSC sikere

Vágólapra másolva!
2011.05.02. 14:42
null
Hatalmas csatában jutott döntőbe a DVSC a Ferencváros ellen (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
A DVSC-Korvex női kézilabdacsapata tegnap 29–29-es döntetlen után hétméteresekkel győzött a Ferencváros otthonában, és bejutott a bajnoki fináléba, amelyben majd a Győri Audi ETO KC-val mérkőzik meg az aranyéremért. A hazaiak edzője, Elek Gábor szerint nem érdemtelen a Loki sikere. A sorsdöntő hétméterest értékesítő Mörtel Renáta elmondta, volt benne félsz, amikor oda kellett állnia a vonalra.

 

„Küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebb csapat győzött, de egyáltalán nem érdemtelenül. Gratulálok a Debrecennek, nekünk most már a KEK-döntőre kell készülnünk” – nyilatkozta Elek Gábor a Ferencváros edzője, miután a zöld-fehérek tegnap 29–29-es döntetlen után hétméteresekkel alulmaradtak a DVSC elleni bajnoki elődöntő harmadik meccsén, amely után a hajdúságiak 2–1-es összesítéssel jutottak be a döntőbe.

„Akármilyen rossznak látszunk, az újabb hetespárbajjal megszerzett legalább ezüstérem feledtet minden nehézséget. Ezt az anyák napi sikert elhunyt édesanyám emlékének ajánlom” – mondta a tegnapi találkozót követően a DVSC edzője, Köstner Vilmos, aki nyilatkozatában a Vác elleni kupaelődöntőre utalt, amelyet szintén hetesekkel nyertek meg.

A debreceni Mörtel Renáta a sorsdöntő hétméteresről beszélt a Nemzeti Sportnak.

„Ahogy öregszem, egyre idegesebb vagyok olyankor. Régebben simán odaálltam, lesz, ami lesz, aztán eldobtam a labdát, ám most már volt bennem egy kis feszültség. De aztán csak bedobtam” – nyilatkozta az átlövő.

„Vártuk, hogy ilyen lesz, elvégre a Népligetben sosem könnyű nyerni. Tudtuk, hogy harcolnunk kell a győzelemért, de igyekeztünk minél jobban odatenni magunkat” – mondta a meccsről Mörtel, aki külön kiemelte a vendégek kapusának teljesítményét. – Pastrovics Melinda nagyon elkapta a fonalat, egymás után védte a lövéseket. Ám a szünetben úgy voltunk vele, nem szabad megállnunk, tennünk kell tovább a dolgunkat, és akkor fordíthatunk.”

Mörtel a csapat körüli, utóbbi időben megszaporodó átigazolási pletykákra, hírekre is kitért.

„Nekünk a kézilabda az életünk, igyekszünk a lehető legjobban sáfárkodni a pályafutásunkkal, ennek pedig velejárója, hogy olykor csapatot váltunk. Ugyanakkor a pályán mindent megteszünk a sikerért, és egyre egységesebbek vagyunk” – mondta az átlövő, aki információink szerint Siófokon folytatja pályafutását.

KÖSTNER: AZ EZÜSTÖT SENKI SEM VEHETI EL TŐLÜNK!
NŐI KÉZILABDA NB I
EMLÉKEZTETŐ – ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–DVSC-KORVEX 29–29 (19-15) – hétméteresekkel 2–4
Népliget, 1200 néző. V: Bonifert, Oláh
FTC: PASTROVICS – Kovacsicz 4, Tomori 5, SZUCSÁNSZKI 8 (6), SZAMORÁNSKY P. 5, Zácsik 3 (1), Szádvári 3. Csere: Abramovics (kapus), Balogh Barbara, Trufán 1, Németh Cs., Szamoránsky A., Szarka A.
DVSC: TRIFFA – Csáki 3, Sopronyi 1, Szabó V. 2, BOGDANOVICS 5, Hornyák D. 3, JUHÁSZ G. 3. Csere: KISS É. (kapus), Borbás 2, BOGNÁR 5, MÖRTEL 4 (2), Bulath 1, Dakos, Slakta, Kazai
Az eredmény alakulása. 2. p.: 0–2. 7. p.: 4–7. 11. p.: 8–8. 19. p.: 11–12. 26. p.: 18–12. 34. p.: 19–18. 38. p.: 20–20. 44. p.: 24–22. 48. p.: 24–25. 57. p.: 27–27
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 3/2
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a DVSC javára
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: Küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebb csapat győzött, de egyáltalán nem érdemtelenül. Gratulálok a Debrecennek, nekünk most már a KEK-döntőre kell készülnünk.
Köstner Vilmos: Akármilyen rossznak látszunk, az újabb hetespárbajjal megszerzett – legalább – ezüstérem feledtet minden nehézséget. Ezt az anyák napi sikert elhunyt édesanyám emlékének ajánlom.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik