A győri hadvezér ott lesz serege élén

Vágólapra másolva!
2010.02.06. 07:23
null
Görbicz Anita felépült a szerdai sérüléséből (Fotó: NS-archív)
Címkék
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében a Győri Audi ETO KC rögtön a csoport rangadójával kezdi meg a szereplését. Konkoly Csaba együttese hazai környezetben fogadja a Zácsik Szandrát is a soraiban tudó szlovén Krim Ljubljanát. Egyik fél sem éppen ideális felvezetéssel készülhet a találkozóra, hiszen a „hadvezér” mindkét oldalon sérüléssel bajlódik. Görbicz Anita azonban biztosan ott lesz a mérkőzésen.

 

A két sérült „hadvezér” közül előbb Andrea Lekics dőlt ki a sorból: a Krim 22 éves szerb irányítója tíznapos kényszerpihenőt követően tért vissza a héten, és kedden edzett először, de még egyéni edzésterv szerint. Bár az állapota javult, csak a meccs napján válik véglegessé, hogy bevethető-e.

LEKICS MARADT, A KRIM TÚLÉLT
Tavaly szeptemberben a szlovén bajnokcsapat anyagi helyzete miatt veszélybe sodródott az egyesület jövője, és az illetékesek valamennyi játékosra rábízták a döntést, marad-e szerényebb feltételek mellett, vagy távozik. Főként Andrea Lekics elhatározásától függött a Ljubljana sorsa. Miután ő a nem ment el, a klub illetékesei megkönnyebbültek, és maradt szinte az összes csapattársa is.

Görbicz a szerdai, Veszprém elleni bajnokin szenvedett combizomhúzódást, amely miatt a csütörtöki edzést ki is kellett hagynia. A világklaszis irányító a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy pénteken már egy órát edzett, s nincs akadálya, hogy pályára lépjen szombaton.

Szlovén lapvélemények szerint Lekics nélkül a Ljubljanának sansza sincs Győrben. Ellenben a hazaiaknak akkor is kötelezően a két pontért kell csatába menniük, ha első számú irányítójukra nem, vagy a megszokottnál jóval kevesebbet számíthatnak.

Kétségeink persze így se legyenek, nagy valószínűség szerint mindketten megkapják a rajtengedélyt, az viszont már tényleg csak az összecsapáson fog kiderülni, melyikük tud többet hozzátenni övéi teljesítményéhez.

A Ljubljana nagy terveket sző a BL-középdöbtőben is, a Győr elleni mérkőzésre pedig külön is készül – a szurkolókkal együtt –, mivel törleszteni szeretne a tavalyi BL-sorozatban elszenvedett két vereségért (33–34 és 31–35).

SZAVAZÁS

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Amennyiben rossz főpróbát jó előadás követ, úgy a szlovének gondot is okozhatnak Győrben. Kedden a Zagorje – hazájuk bajnokságának harmadik helyezettje – otthonában léptek pályára, és tartalékos csapatuk 35–32-re győzött. Azért a szlovén viszonyokat ismerve tudni illik, hogy a Krim kimagaslik a mezőnyből, és a riválisaik sokkal messzebb vannak tőlük, mint a Győrtől a magyar ellenfelek. A találkozón Zácsik Szandra tíz lövésből négy gólt szerzett – alighanem tud ő ennél sokkal eredményesebben is játszani.

A Ljubljana edzője, Marta Bon bízik abban, hogy a csapat sérült és beteg játékosainak zöme felépül és szombaton ott lehet a pályán. Lekics mellett kisebb sérüléssel bajlódott a héten Maja Zrnec és Tjasa Prebil, valamint Zácsik Szandra is betegségre panaszkodott.

„A győriek játéka teljesen más, mint a miénk – árulta el Bon. – Tudjuk, hogy Görbicz Anita klasszis, de mellette különösen tisztelem a balszélső Vertén Orsolyát, az átlövőik közül pedig a brazil Eduarda Amorimot és a román Aurelia Bradeanut is. A szélsőik mindig stabil teljesítményt nyújtanak. Kidolgoztuk már a győriek elleni taktikát, és szeretnénk meglepni a magyarokat."

Zácsik Szandrának ferencvárosi játékosként már lehetnek tapasztalatai a Győr elleni mérkőzésekről (Fotó: NS-archív)
Zácsik Szandrának ferencvárosi játékosként már lehetnek tapasztalatai a Győr elleni mérkőzésekről (Fotó: NS-archív)

 

KATRINE LUNDE
GYŐRBEN TÁRGYALT
Az egyszeres olimpiai és háromszoros Európa-bajnok világklasszis norvég kapus, Katrine Lunde a héten Győrben tárgyalt. A hálóőr a Viborg játékosa jelenleg, de korábban már nyilatkozott arról, hogy a nyáron mindenképpen elhagyja a dán együttest. A jelek szerint képbe kerültek a győriek, ám talán ennél is komolyabb szintig jutott el az egyeztetés, ha már a személyes találkozóra is sor került. A győri klubvezetők nem erősítették meg, de nem is cáfolták a hírt.

„Azzal valamennyien tisztában vagyunk, hogy a magyar bajnok összehasonlíthatatlanul erősebb kvartettből került a középdöntőbe – mondta Zácsik Szandra, a szlovének magyar légiósa. – Pokolian nehéz feladat vár ránk, de mi szeretnénk Győrött meglepetést szerezni. Az ETO-val korábban négy kupamérkőzést is játszott a csapatunk, ezekből kettőt elvesztett, kettő pedig döntetlenre végződött. Arra készülünk, és azt szeretnénk, hogy ez a számunkra kedvezőtlen mérleg javuljon."

A Győr fantasztikus sorozat előtt áll: nyolc hét alatt tizenhat tétmérkőzést (BL, élvonal, Magyar Kupa) játszik. A magyar bajnok az elmúlt két évadban BL-elődöntőbe, sőt a legutóbbi sorozatban a fináléig masírozott. Győrben nem titkolják, az idén is ez a céljuk.

„Szerdán a Veszprém ellen már húsz perc elteltével tízgólos előnyünk volt, ezért a későbbiekben a Ljubljana elleni mérkőzésre tudtunk gondolni és gyakorolni" – nyilatkozta Konkoly Csaba, az ETO vezetőedzője.

Görbicz ugyan játszhat, a héten megműtött Tomori Zsuzsanna viszont biztosan nem lehet ott a társaival.

„A középdöntő sorsolását annak ellenére is kedvezőnek tartom, hogy a Krimnek a csoportjában elért eredményei tényleg tiszteletet parancsolnak – nyilatkozta Vérten Orsolya. – Szinte napra pontosan egy éve ugyancsak a középdöntőben találkoztunk egymással, és mindkétszer sikerült nyernünk. Kellő önbizalommal, elszánt hangulatban várjuk ellenfelünket, és valamennyien nagyon bízunk abban, hogy folytatni tudjuk eddigi sikeres szereplésünket."

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ 
1. CSOPORT
Győri Audi ETO KC–Krim Ljubljana  02. 06., 17.20
Leipzig–Larvik  02. 07.
2. CSOPORT
Dinamo Volgográd–Viborg  02. 06.
Hypo NÖ–Oltchim Valcea  02. 06.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik