A végére elfogyott az erő, kikaptunk Norvégiától

Vágólapra másolva!
2009.12.09. 12:13
Címkék
Nehéz feladat várt a magyar női kézilabda-válogatottra a Kínában zajló világbajnokság szerdai játéknapján: Mátéfi Eszter lányai az olimpiai bajnok Norvégia ellen léptek pályára.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

Szöveges tudósításunk megtekintéséhez kattintson a képre!

A Kínában zajló női kézilabda-világbajnokság szerdai napján újabb erőpróba várt a magyar lányokra: Mátéfi Eszter együttese a C-csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető Norvégia ellen lépett pályára.

NSO-SZAKÉRTŐ: PONTOK IS VOLTAK EBBEN A MECCSBEN
„Azt nem mondom, hogy a norvégok lenéztek volna minket a kezdésnél, de hogy könnyebb mérkőzésre számítottak, az biztos, hiszen látszódott rajtuk. A második felvonás közepéig jól tartottuk magunkat, tizenhét–tizenötnél a negyvenharmadik percig kétgólos előny volt még nálunk, ám utána egyszerűen képtelenek voltunk a hálóba találni. Sok volt az előkészítetlen átlövés, illetve hiába kérte a kapitány a sok keresztpasszt, amely után a beálló a kettes védők mögött, mellett üresen marad, és megjátszható a falban, ezt nem volt türelmünk kivitelezni” – véleményezte a szerdán látottakat Kirsner Erika, a Nemzeti Sport Online vb-szakértője
Az NSO-szakértő teljes értékelését itt találja!

Ráadásul a mieinknek volt törlesztenivalója: a szeptemberi világkupán ugyanis súlyos, 33–13-as vereséget szenvedtek az északiaktól.

„Benne van mindannyiunkban az a húszgólos vereség. De meg akarjuk mutatni, hogy csak kisiklás volt, nincs ennyi a két csapat között" – mondták a magyar lányok mintegy végszóként a Nemzeti Sportnak a szerdai mérkőzés előtt.

Magyar góllal kezdődött a meccs, Bódi az első támadás végén a rövid sarokba lőtt, Lunde esélytelen volt. A lányok a vezetés ellenére láthatóan idegesen kezdtek, a norvégok pedig kihasználták a hibákat, és az első öt perc végére már 3–1-re vezetett az ellenfél.

Szerencsére Herr Orsolya a helyén volt, a Vác kapusa hetest és ziccert is hárított, így bravúrjainak köszönhetően nem tudott ellépni Norvégia, sőt Szucsánszki Zita hetesével szépítettünk (2–3). A következő percekben állandósult a két csapat közötti egygólos különbség, főleg amiatt, hogy mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek.

Az első félidő felénél jártunk, amikor Bulath Anita szépségdíjas találatával 5–5-re alakult az állás – az eddig látottak alapján valóban nem volt nagy különbség a két válogatott között! Sőt érkezett Tomori Zsuzsanna, aki kipókhálózta Lunde kapujának bal felső sarkát, így ez első percet követően ismét nálunk volt az előny.

A következő percekben állandósult az egygólos magyar különbség, egészen a 25. percig, amikor is fordult a kocka: Nöstvold egyenlített, majd egy perccel később a vezetést is megszerezte az Európa-bajnoknak (8–9).

A félidő utolsó perceiben sem változott a játék képe, egyenlő erők küzdelmét láthattuk a pályán, mindkét oldalon sok hibával. Szerencsére Juhász az utolsó másodpercekben átverte Lundét, és az üres kapuba lőve 11–11-re alakította az állást.

A második félidő első találatát is a mieink jegyezték, ezúttal is Juhász volt eredményes, mintegy keretbe foglalva ezzel a szünetet. A félidőben egyébként az orvosi stáb megvizsgálta a meghúzódott Vérten Orsolyát, és arra a döntésre jutott, hogy ha szükséges, a Győr klasszisa ismét pályára léphet majd.

A játékvezetők 13–13-nál kiküldték Tóth Tímeát (egyébként ez volt a mérkőzésen az első kétperces kiállítás), valamint hetest ítéltek a norvégok javára, így nehéz percekre számíthattunk... Azonban emberhátrányban bravúrosan teljesített a magyar válogatott, előbb Herr védte a büntetőt, aztán Zácsik bombázott az északiak kapujába, végül Szucsánszki szerzett szemfüles gólt, nem hagytuk tehát ellépni a norvégokat.

Tíz perc telt el a második játékrészből, 17–15-re vezettek a mieink, amikor Triffa Ágnes is bemutatkozhatott a világbajnokságon: nem is akárhogy, kezdésként rögtön hetest hárított. Ennek ellenére a mieink védekezésben nem igazán tudtak mit kezdeni Heidi Lökével, és a Larvik beállósának vezetésével 19–17-re fordított Norvégia.

Herr időközben visszatért, tovább folytatta remeklését, de támadásban kimaradtak a helyzetek: kétgólos, 20–18-as norvég előnnyel kezdődött az utolsó tíz perc. Azonban a mieink az utolsó percekben krónikus góliszonyban szenvedtek (a 41. perc után mindössze két gólt szereztek), és ez előrevetítette a vereséget – végül hat góllal, 25–19-re kaptak ki az olimpiai bajnoktól.

Összességében elmondható, hogy a fiatal magyar csapat nem vallott szégyent Norvégiával szemben, időnként nagyszerűen játszott, azonban még nem érett annyira, hogy hatvan percen keresztül bírja a küzdelmet egy klasszis ellenféllel szemben. Folytatás holnap, magyar idő szerint 14.15-kor Japán lesz a mieink soron következő ellenfele.

 

NŐI KÉZILABDA-VB
C-CSOPORT, 4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 19–25 (11–11)
Szucsou, 200 néző. V.: Licis, Stolarovs (lettek)
MAGYARORSZÁG: Herr – Vérten 3, Bulath 3, Zácsik 2, Szucsánszki 2, Kovacsics 2, Tóth K. 2, Juhász 2, Tomori 2, Bódi 1, Tóth T., Szabó, Orbán, Triffa (kapus). Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter
NORVÉGIA: Lunde – Riegelhuth 6, Löke 5, Breivang 3, Alstad 2, Nöstvold 2, Herrem 2, Lunde-Börgersen 1, Johansen 1, Frafjord 1, Stange 1, Edin 1, Larsen, Grimsbo. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson
Kiállítások: 2, ill. 0 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/8
 A csoport állását itt tekintheti meg.

 

 

A TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik