A Veszprém bebizonyítaná, nem ismer lehetetlent

Vágólapra másolva!
2011.04.02. 10:12
null
Az idegenbeli mérkőzésen egyaránt villogó Renato Sulic (balra) és Dejan Perics jó formájára ezúttal is szükség lesz<br />(Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az MKB Veszprémre gigászi feladat vár a szombati visszavágón: a Barcelonában elszenvedett 28–21-es vereség után nyolc góllal kellene nyernie, hogy kiharcolja a továbbjutást. Játékos, vezető, szurkoló – szóval mindenki abban bízik, hogy ez sikerül.

 

Barcelona tanulsága: okosabban a visszavágón

A nyolcaddöntő első mérkőzésén a veszprémiek egyik legjobbja volt az öt gólig jutó Renato Sulic, a horvát válogatott beállósa, aki a visszavágó előtt elmondta, társaival együtt keddtől már csak a Barca fogadására készült.

„Okultunk már a tavalyi BL-negyeddöntő tapasztalataiból is, de azóta tovább javult, még érettebb, egységesebb lett a Barcelona – mondta Sulic. – A vasárnapi meccsen Dejan Perics vezérletével a végjátékig kitűnően tartottuk magunkat, az első félidőben pedig az volt az érzésem, meglephetjük, megverhetjük ellenfelünket. A Barcelona taktikai váltásaihoz, a védekezési variációihoz igyekeztünk alkalmazkodni, de azt nehezen viseltük, amikor Marko Vujinra és a többi átlövőnkre már távol a kaputól kiléptek. Okosabbak lettünk a szerintem túlzott különbségű vereség után, és szombaton igyekszünk megmutatni, nem ismerünk lehetetlent, ledolgozzuk a hátrányunkat."


Nehezen, de kicsikarható a negyeddöntőbe jutás

A VESZPRÉM MÉRLEGE A BARCELONA ELLEN
Veszprémben: 3 gy., 1 d., 2 v.
Barcelonában: 7 v.
Legutóbbi BL-párharcuk (negyeddöntő, 2010):
Barcelona–Veszprém 33–27
Veszprém–Barcelona 33–34

Az MKB Veszprém másik beállósa, a szerb válogatott Uros Vilovszki ugyanolyan derűlátóan várja a visszavágót, mint Sulic. Társa szavaihoz hozzáfűzte, hogy a Veszprémnek az úgynevezett hat nullás védekezést kötelező lesz sokkal keményebben, erőszakosabban alkalmaznia, mint Barcelonában. „Két arcunkat mutattuk az első mérkőzésen – vélekedett Vilovszki. – A szünetig úgy játszottunk, ahogyan majd Veszprémben végig kell, különben sokkal nehezebb lesz behozni a hátrányunkat és kicsikarni a továbbjutást. Újra fontos szerepük lesz mindkét gárdában a kapusoknak, akik a barcelonai mérkőzésen is fantasztikusan védtek. Danijel Saric sérülése után Johan Sjöstrand állt be, és ugyanolyan remek napot fogott ki, mint nálunk Perics. Szombaton is sok múlhat kettejük teljesítményén."

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL!

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik