A veszprémi vezetők tiltakoznak a szegediek transzparense ellen

Vágólapra másolva!
2012.10.29. 12:09
null
A szegedi szurkolók meccs előtti transzparense (Fotók: Török Attila)
Címkék
A Pick-Szeged vasárnap hatalmas meglepetésre nagy különbségű győzelmet aratott legnagyobb hazai riválisa, az MKB Veszprém felett a férfi kézilabda NB I-ben. A helyi szurkolók nem kímélték a hét találatig jutó Nagy Lászlót, a meccs elején kifeszített transzparensükkel kivívva a veszprémi vezetők tiltakozását. Mikler Roland szerint nem sajnálni kell a csapatot, hanem szurkolni neki.
Ortega csapatának ezúttal nem volt esélye
Ortega csapatának ezúttal nem volt esélye

Emlékezetes rangadót játszott a Szeged és a Veszprém egymással vasárnap a kézilabda NB I-ben, a találkozónak a végső alapszakaszbeli helyezés szempontjából is nagy jelentősége volt, és mivel jövőre csak egy magyar csapat indulhat a Bajnokok Ligájában, hosszabb távú hatása is lehet. A szenzációsan játszó Szeged nem adott esélyt ezúttal a BL-ben idén parádézó, ám most visszafogott teljesítményt nyújtó Veszprémnek, és megérdemelt, nagy különbségű sikert aratott.

A vendégek közül igazán csak Nagy Lászlót lehet dicsérni, aki hét találatig jutott, és látszólag ki tudta zárni, hogy a szegedi szurkolók finoman szólva sem fogadták barátsággal. A találkozó előtt több transzparenst is kifeszítettek, az egyiken ez állt: „A szíven szúrt város!!! Számomra csak a Barcelona és a Szeged…” Illusztrációként pedig késsel a kezében ábrázolták Nagyot.

Az MKB Veszprém vezetősége nevében Kálomista Gábor társelnök, a Szíven szúrt ország című, Marian Cozma meggyilkolásáról szóló film rendezője elmondta véleményét a szegedi lelátón kifeszített plakátról. Szerinte nagyon szomorú és elfogadhatatlan, hogy a megölt román beállós gyilkosaihoz hasonlítják és késsel a kezében ábrázolják a veszprémi átlövőt. Ez ellen határozottan tiltakozik az MKB Veszprém.

HATOSFAL: MIT ÜZEN A DERBI, ÉS MIT A SZEGEDIEK?

Először is azt, hogy két jó magyar csapat van, másodszor meg azt, hogy a szurkoló sem mindegy, hogyan mondja el a véleményét. BLOG »

A Magyar Kézilabda Szövetség is vizsgálatot rendelt el a transzparensek miatt, amit az MKSZ Etikai és Fegyelmi Albizottsága folytat le. Nyárádi Bertalan, az albizottság elnöke az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy soha nem nyilatkozik előzetesen és folyó ügyekben. Annyit közölt, hogy anyagokat kérnek be, és ha szükséges, meghallgatást is tartanak.

Nagy elmondta, csak a játékra koncentrált, és megérdemeltnek nevezte a szegediek sikerét.

„Nem mindenki fogadott szeretettel Szegeden, ez ebben a helyzetben nem rendkívüli. Tettem a dolgom, csak a játékra koncentráltam” – mondta Nagy, aki a Tisza-parti együttesben nevelkedett, onnan szerződtette 12 éve a Barcelona..

„A szegediek fantasztikusan küzdöttek hatvan percen át, Mikler nagyon jó napot fogott ki, és támadásban is kiemelkedően teljesítettek, maximálisan megérdemelték a győzelmet. A pofon sosem jön jókor, össze kell kapnunk magunkat, és a tanulságokat levonni. Az élet nem áll meg, persze szerettünk volna itt, Szegeden is nyerni, de megyünk tovább! Védekezésben nagyon lagymatagok voltunk, az akarással nem volt gond, azonban hiányzott a keménység. Amikor kellett volna, akkor nem tudtunk átbillenni a holtponton. A második félidőt valamivel jobban kezdtük, de utána ismét óriásira nőtt a különbség, amit nem tudtunk ledolgozni” – tette hozzá az RTL Klubnak.

Mikler volt a siker egyik letéteményese
Mikler volt a siker egyik letéteményese

Mikler Roland védéseivel főszerepet játszott a fölényes győzelemben. A válogatott hálóőr reméli, sikerült maguk mellé állítani azokat, akik nemrég még lesajnálták őket.

„Bátraké a szerencse – mondta a parádézó Mikler Roland a találkozó után az RTL Klubnak arra a felvetésre, hogy volt olyan csapattársa, aki előzetesen nyolc-kilenc gólos diadalt jósolt. – Nagyon nagy győzelmet arattunk a magyar bajnok ellen hazai pályán, remélhetőleg akik lesajnáltak minket, azok most mellénk állnak. Bebizonyítottuk nekik, hogy minket nem sajnálni kell, hanem szurkolni nekünk, mert itthon ilyen győzelemre is képesek vagyunk. Nem kell messzemenő következtetéseket levonni a különbségből, én már az egygólos sikernek is örültem volna.”

Mikler húsz védéssel járult hozzá az értékes diadalhoz, amellyel már csak a Pick veretlen a bajnokságban. A Tisza-partiak legutóbb 2005-ben nyertek ilyen simán a Veszprém ellen, akkor 31–21-re.

 

NYILATKOZATOK
Frantisek SULC, a Szeged irányítója: A videoelemzéseken darabjaira szedtük a veszprémiek Madrid és Kiel elleni BL-mérkőzéseit, és a meccsen meg is látszott, hogy elméletileg is felkészültünk. A harci szellemünk nagyszerű volt, arra pedig nehéz jelzőt találni, ahogyan Mikler Roland védett.
ANCSIN Gábor, a Szeged jobbátlövője: Az októberünk eddig nem úgy sikerült, ahogyan elképzeltük, de a Veszprém legyőzése mindenképpen lendít a csapaton. Kevesebbet hibáztunk, mint ellenfelünk, valamint tudtunk egymásért harcolni. Jó lenne, ha így tudnánk folytatni, hogy megmutassuk, ez az igazi arcunk.
CSÁSZÁR Gábor, a Veszprém irányítója: A szünet előtt egy-két perccel feljöttünk, már csak két gól volt a Szeged előnye, azonban a folytatásban újra lendületbe hoztuk ellenfelünket. Csak a saját hibáink miatt kaptunk ki, hiszen rosszul védekeztünk, elszórtuk a labdát, nem lőttünk gólt leindításból. De kiheverjük a vereséget, s tanulunk belőle.
MOCSAI Lajos szövetségi kapitány: Motiváltabban, céltudatosabban, koncentráltabban játszott a Szeged, a Veszprém, egykori csapatom pedig akkor sem tudott élni a lehetőségeivel, amikor két gólra feljött, és lett volna esélye. A nem túl sikeres BL-meccsek a Szegedet feltüzelték, míg ellenfelét talán elkényelmesítették a jó eredmények.
FÉRFI KÉZILABDA NB I, 9. FORDULÓ
PICK-SZEGED–MKB VESZPRÉM 31–24 (17–14)
Szeged, 3000 néző. V: Dobrovits, Tájok
SZEGED: MIKLER – Prodanovics 1, Zubai Sz., ANCSIN 3, Blazevic 3, LARHOLM 8 (2), Vadkerti A. 2. Cs: Tatai (kapus), SULC 8, Balogh Zs. 1, PRIBANIC 4, Buday 1, Kekezovics. Edző: Skaliczki László
VESZPRÉM: Alilovic – Iváncsik T. 2, NAGY L. 7, Sulic 3, Rodriguez, Terzic 2, Iváncsik G. Cs: Fazekas (kapus), Schuch, Oneto 1, Dzsamali 3, Ugalde 1, Császár 4 (2), Gulyás 1. Edző: Carlos Ortega
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–3. 11. p.: 7–4. 18. p.: 12–6. 30. p.: 16–14. 44. p.: 25–17. 56. p.: 30–22
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Skaliczki László: – Igazolta a meccs, hogy a Szeged, mégpedig főleg itthon, mindig remek rangadót játszik a Veszprémmel. Ritkán örülhetünk ekkora sikernek, de most nagyon jólesik a korábbi fanyalgó és kritikus hangok után. Felépítettük a játékunkat, és meglátszott, hogy sok munka van a csapatban. Örülhet a közönség is, de hétfőn új nap, új feladatok sora kezdődik.
Carlos Ortega: – Nagyon szomorú és csalódott vagyok, mert a Szeged támadásban és védekezésben is fölénk nőtt. Elkeserítő, hogy ilyen sok gólt kaptunk. Kiderült, mennyire fontos és mennyi pluszerőt ad, ha egy csapat otthon játszik és közönsége fanatizálja. A Szeged mentálisan is jobb állapotban volt, mint az én csapatom, amely a BL-ben elért meglepetéssikerek után érkezett erre a meccsre.

 

AZ ÁLLÁS
1. Pick-Szeged 9 9 311–207 +104 18
2. MKB Veszprém KC 9 8 1 333–217 +116 16
3. Grundfos Tatabánya KC 9 6 1 2 233–215 +18 13
4. Csurgói KK 9 6 3 223–232 –9 12
5. B.Braun Gyöngyös 10 4 3 3 264–279 –15 11
6. Balatonfüredi KSE 8 4 1 3 203–207 –4 9
7. FTC-PLER 9 3 2 4 211–212 –1 8
8. Váci KSE 9 3 1 5 227–261 –34 7
9. Orosházi FKSE 9 2 1 6 210–223 –13 5
10. Pécsi VSE 9 2 7 226–265 –39 4
11. Ceglédi KKSE 9 2 7 242–285 –43 4
12. Kecskeméti KSE 9 1 8 164–244 –80 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik