Ambros Martín: Mintha nem is lett volna első meccs!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.11. 10:44
null
Két átlövő, két stílus: ma este az is kiderülhet, hogy Barbosa játéka hasznosabb a Valceának <br />vagy Rédei Soósé a Győri ETO-nak (fotó: MTI)
A Győri Audi ETO KC az idegenbeli, Bukarestben aratott győzelem (24–22) után kétgólos előnyből várja a román Oltchim Valcea elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját. A magyar csapat célja nem lehet más, mint a fináléba jutás, ám a kézilabdázók tisztában vannak vele, még nem ért véget a párharc – s ezt a román együttes játékosai is így gondolják.

 

Nem lesz egyszerű. Ezt az egyet nagyjából meg merjük kockáztatni a Győri Audi ETO KC–Oltchim Valcea Bajnokok Ligája-elődöntő csütörtöki visszavágója előtt, elvégre a román női csapat minden szempontból az életéért harcol majd Veszprémben. Az első mérkőzést 24–22-re nyerte múlt szombaton a magyar együttes, méghozzá úgy, hogy a támadójátéka hagyott maga után némi kívánnivalót, a védelemből pedig Ambros Martín vezetőedzőnek negyedóra után ki kellett vennie a két kiállítást beszedő Eduarda Amorimot, és csak az utolsó percekre küldte vissza. Az ETO közben elhúzott, vezetett hét góllal is, aztán az addig gyengélkedő románok megemberelték magukat, és az egyenlítésért is támadhattak – amivel csak azt akarjuk mondani, hogy nem adták olcsón a bőrüket, és nem fogják Veszprémben sem.

Veszprém és a magyar tábor Görbiczék mögé állt
Veszprém és a magyar tábor Görbiczék mögé állt

„Csapatként jobbak vagyunk, ezt meg kell mutatnunk. Bátrabban kell támadnunk, nem tologatni a labdát, hanem lőni, mert abból lehet gólt szerezni – szögezte le a vezetőedző. – Győzni akarunk, úgy fogunk játszani, mintha nem is lett volna első mérkőzés – csak ez a hatvan perc számít. Azok után, hogy idegenben megvertük a Valceát, számomra semmi más nem elfogadható, csak a győzelem.”

A magyar bajnoknak jó esélye van a sikerre, már csak azért is, mert a lányok láthatóan tele vannak önbizalommal, és készek egymásért küzdeni kifulladásig, miközben a Valcea inkább képzett játékosok lazán kapcsolódó csoportjára hasonlít – ráadásul az első mérkőzésen húsz percig elég ijedt gyülekezet benyomását is keltette.

Persze a románok Veszprémben végképp minden mindegy alapon eshetnek neki a Győrnek a hazai vereség után, ám az ETO Bukarestben is bizonyította, képes állni a rohamokat – ráadásul tud még jobban is játszani, mint szombaton. Az ötezer néző által keltett fergeteges hangulatban pedig csütörtökön meg is mutathatja ezt.

kerdes=Ön szerint melyik csapat jut a döntőbe?|opcio1=Győri ETO|opcio2=Oltchim Valcea|
nso_uj_valaszto_szavazas
Szavazás

Ön szerint melyik csapat jut a döntőbe?

Győri ETOOltchim Valcea

mceBlockPasteEnd

 

VESTERGAARD NEM BÁNNÁ A DÉJA VU-T
Jakob Vestergaard, a román csapat dán edzője is azt igyekezett sulykolni játékosaiba, hogy még nem kell lemondaniuk a fináléról, és példával is igyekezett alátámasztani, hogy Veszprémben is lehet esély nyerni.

„Szeretnék olyasmit átélni, mint a Viborggal, amikor kétgólos hátrányból fordítottunk idegenben [a 2009-es döntőben]. Akkor hazai pályán is sebezhetőek voltak a játékosaik, és nem látom, hogy a Valceával miért ne ismételhetnénk meg a történelmet” – mondta Vestergaard, akinek a legtöbb kérdésre mégis a csapat és saját jövőjével összefüggésben kellett felelni.

„Folyamatosan azt kérdezik tőlem, hogy elhagyom-e az Oltchimot, de ezt nem igazán értem. Miért ne maradhatnék? Még nem egyeztettem a vezetőséggel, de ennek egyszerű oka van: a mostani szezon még nem ért véget. Furcsa lenne, ha az ETO elleni visszavágó előtt már azzal foglalkoznánk, mit hoz a jövő. Egyébként pedig én egyáltalán nem gondolom, hogy az Oltchim csak úgy egyszerűen megszűnik” – szögezte le a szakember.

A szerdai, Magyarországra utazás előtt Alexandrina Barbosa, a Valcea spanyol átlövője is optimistán tekintett a visszavágó elé.

„Megbeszéltük, kielemeztük az első meccs problémáit, és levontuk a konzekvenciákat. A Győr nyert Bukarestben, de nem éreztem azt, hogy sokkal jobb csapat lenne nálunk. Ha csapatként játszunk Magyarországon, akkor nyerhetünk Veszprémben. A párharc még nyílt, két gól gyakorlatilag semmit sem jelent a kézilabdában, gyorsan le lehet dolgozni. Nem szabad megismételnünk a Bukarestben elkövetett hibákat, és nagyobb hatékonysággal kell kapura lőnünk. Barátságtalan légkörrel kell szembenéznünk, de csak azzal szabad foglalkozni, ami a pályán történik. Az elődöntő még nem ért véget Bukarestben.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik