Az Elek családban örökség az FTC KEK-döntőbe jutása

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 11:39
null
Szucsánszki Zitának (balra) fontos szerepe lehet a népligeti visszavágón (Fotó: Mirkó István – NS-archív)
Címkék
Egy hét alatt előbb vesztes bajnoki az elődöntő első mérkőzésén a Népligetben a DVSC-Korvex ellen (32–38), aztán bravúros győzelem Metzben a KEK-elődöntő első meccsén (31–27), majd siker Debrecenben a második találkozón (34–29) – és még nincs vége, hiszen vasárnap a franciákat fogadja az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata négygólos előnnyel. Igaz, lehet, így jobban jártak a zöld-fehérek, mintha eltelt volna egy-egy hét az egyes állomások között, főleg azért, mert rögtön az elsőn vereséget szenvedtek.

„Nagyon jó volt, hogy gyors egymásutánban jöttek a feladatok, mert nem volt időnk keseregni a Debrecen elleni első meccs után – mondta Elek Gábor, a Ferencváros edzője. – Éppen ezt kellett megértetnem a csapattal, hogy a nem várt kudarc után muszáj hamar észhez térnünk, különben egy hét alatt elszúrhatjuk, amiért az egész szezonban dolgoztunk, ami a csapatnak és nekem is nagyon nagy álmom.”

Na igen, Elek Gábor érthetően szeretné követni a családi hagyományokat azzal, hogy KEK-döntőbe jut, hiszen édesapja, Elek Gyula 1978-ban meg is nyerte a sorozatot tanítványaival, 1979-ben pedig újra finálét játszhatott. Egy gondja van azonban a Fradinak: borzasztó fáradtak a játékosok, hiszen nemcsak kesergésre, de ünneplésre és szusszanásra sem maradt idejük.

„Ameddig csak lehet, ki kell tartanunk vasárnap, minél nagyobb előnyt kell kialakítanunk, hogy ha a végére el is fáradunk, maradjon némi fórunk. Ha hasonló meccset tudnánk játszani, mint csütörtökön Debrecenben, az lenne az igazi – folytatta a ferencvárosiak trénere. – Sok múlik azon, hogyan oldjuk meg a találkozó elejét. A franciáknak ugyanis egyetlen esélyük van a továbbjutásra, hogy hamar ledolgozzák a hátrányukat, így szorossá teszik a párharcot. Ha viszont el tudnánk húzni négy-öt góllal, egyre kilátástalanabbá válna a helyzetük, mi pedig könnyebben meg tudnánk tartani előnyünket.”

Ami a franciákat illeti, edzőjük, a Metz honlapján nyilatkozó Sébastien Gardillou szerint majdnem reménytelen együttese helyzete – Elek Gábor szerint azonban ezzel éppen azt akarja mondani, hogy igyekszik kitörölni játékosai fejéből a reménytelen fogalmát.

KEK
ELŐDÖNTŐ
Metz (francia)–FERENCVÁROS 27–31
április 17., 14. 30 óra (Tv: M1)
??–??
Lugi (svéd)–Mar Alicante (spanyol) 24–22 22–28
46–50
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik