Az FTC-re a francia bajnok, a Vácra dán csapat vár

Vágólapra másolva!
2011.02.15. 12:01
null
A touloni Siraba Dembelé (elöl) a francia válogatottból már ismerős lehet Szucsánszkiék számára<br />(Fotó: Action Images)
Címkék
Kedd délelőtt kisorsolták a női kézilabda KEK, illetve EHF-kupa negyeddöntőjének párosítását. Előbbiben a Ferencváros a francia Toulont, utóbbiban a Vác a dán Tvis Holstebrót kapta. Mindkét állva maradt magyar csapat idegenben kezdi a párharcát, azaz a visszavágót hazai pályán játszhatja.

 

„LEHETETT VOLNA ROSSZABB IS”

Németh András, a váciak edzője nem igazán ismeri a Holstebrót, így aztán még nem kívánt esélylatolgatásba bocsátkozni. Amint azt az MTI-nek megjegyezte: sok információt kell még gyűjtenie a leendő ellenfélről, de az biztos, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is a sorsolás.

Hasonlóan nyilatkozott Elek Gábor, a ferencvárosiak trénere is.

„Az előző körben a félelmetes Viborgot búcsúztattuk, de a Toulon sem ígérkezik sokkal könnyebbnek. Szerettük volna a Rosztovot és a Zvenyigorodot elkerülni, ez összejött, ugyanakkor a Toulon is jó erőt képvisel. A Bajnokok Ligájából került át a KEK-be, miután a Larvik és a Valcea csoportjában úgy lett harmadik, hogy otthon Európa legerősebb csapataival is szoros meccseket vívott." MTI

A Ferencváros nehezebb ellenfelet nemigen kaphatott, mint a nyolcaddöntőben általa búcsúztatott Viborg, ám a Toulon sem lesz könnyű falat. A francia csapat tavaly megnyerte hazája bajnokságát, a Bajnokok Ligájában azonban a Larvik és a Valcea mögött csak a harmadik helyen végzett a csoportjában, így került át a KEK-be. Ott a nyolcaddöntőben a szerb Knjaz Miloson kettős győzelemmel, 79–49-es összesítéssel jutott túl. A francia bajnokságban 13 fordulót követően a listavezető Metztől három, a második Arvortól pedig két ponttal lemaradva a harmadik helyen áll.

A decemberi Európa-bajnokságon a francia válogatottban három (Marie-Paule Gnabouyou, Siraba Dembelé, Audrey Deroin), az ezüstérmes svéd csapatban pedig két (Kristina Flognman, Therese Islas Helgesson) touloni játékos vett részt.

A Vácra újabb északi túra vár, mondhatnánk, ha az előző fordulóban a norvég Byasen ellen nem itthon játszotta volna mindkét mérkőzését. A dán Tvis Holstebro az EHF-kupa mostani kiírásában eddig valamennyi mérkőzését megnyerte, a görög Anagenniszit 84–37-es, a német Leverkusent 54–49-es, míg a szlovén Olimpija Ljubljanát 102–30-as összesítéssel búcsúztatta.

A dán bajnokságban 17 forduló után a hatodik helyen található, 11 ponttal lemaradva a második Viborgtól és 13-mal az éllovas Randerstől. Legjobb játékosai között Ann Grete Nörgaard (dán válogatott szélső), Nycke Groot (holland válogatott balátlövő), Mette Gravholt (beálló) és Kristina Kristiansen (dán válogatott irányító) említhető.

„A Byasen egy Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkező erős csapat, így tiszteletet parancsoló, hogy a Vác kiejtette az előző fordulóban. A magyarok a párharc favoritjai, de azért mi sem vagyunk esélytelenek” – nyilatkozta a Holstebro edzője. Niels Agesen kívánságlistájának élén a német Oldenburg szerepelt, míg a második helyen a Vác és a spanyol Sagunto állt. A Holstebro mindenképpen el akarta kerülni a negyeddöntő másik három dán résztvevőjét, az Esbjerg, Midtjylland, Vejen triót.

NŐI KÉZILABDA
KEK, NEGYEDDÖNTŐ
Toulon (francia)–FERENCVÁROS
Lugi (svéd)–Blomberg-Lippe (német)
Mar Alicante (spanyol)–Rosztov-Don (orosz)
Zvezda Zvenyigorod (orosz)–Metz (francia)
EHF-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Tvis Holstebro (dán)–VÁC
Esbjerg (dán)–FC Midtjylland (dán)
Mar Sagunto (spanyol)–Lada Togliatti (orosz)
KIF Vejen (dán)–VfL Oldenburg (német)
CHALLENGE-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Muratpasa Belediyesi SK (török)–Szpartak Kijev (ukrán)
COMITEL Vigasio (olasz)–Handball Cercle Nimes (francia)
Mios Biganos (francia)–HC Zito Prilep (macedón)
HandbalAcademie (holland)–Sokol Pisek (cseh)

 

Az elöl álló csapatok játsszák hazai pályán az első mérkőzést.

A párharcok első mérkőzéseire március 12–13-án, a visszavágókra pedig egy héttel később, március19–20-án kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik