Bemutatták az új Fradi-játékosokat, a BL-indulás a cél

Vágólapra másolva!
2011.07.11. 14:44
null
Elek Gábor új játékosai társaságában: középen Jelena Zsivkovics, jobbra Cifra Anita (fotó: ftckezilabda.hu)
Címkék
Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata sajtótájékoztatóval egybekötött nyilvános edzés keretében kezdte meg felkészülését a következő idényre. Az eseményen bemutatták a csapat új játékosait, Cifra Anitát és Jelena Zsivkovicsot.

A békéscsabai Cifra Anita átigazolásáról már hosszabb ideje tudni lehetett, míg Jelena Zsivkovics érkezéséről ma adtunk hírt. A 20 éves tízszeres szerb válogatott jobbátlövő a Zajecsar együttesétől szerződik a zöld-fehérekhez, és kettő plusz egy évre kötelezi el magát a fővárosiakhoz.

 

JÖTTEK-MENTEK
Távozott: Albert Helga, Balogh Barbara, Bari-Nagy Regina, Németh Csilla, Szamoránsky Anikó, Trufán Noémi, Andrási Brigitta (kölcsönbe), Mohácsik Mária (kölcsönbe)
Érkezett: Cifra Anita, Jelena Zsivkovics, Such Nelly Kovács Gréta (Utóbbi két játékos az ifjúsági csapattól került fel. Szabó Anikó, Lukács Viktória és Budai Nikolett jelenleg szintén az első csapattal készül.)

A sajtótájékoztatón a Ferencváros újabb egyéves szponzori szerződést írt alá a Construm Kft.-vel, valamint bemutatták az új klubmodellt is, amely a kézilabda-szakosztálynál valósul meg először. Ennek értelmében a klub Király Sándort delegálja a szakosztály vezetőségébe, aki Kökény Beához hasonlóan ügyvezető igazgatói minőségben dolgozik majd, míg Hemela Zsolt a folytatásban a szakosztály-vezetői pozíciót tölti be.

Kökény Bea részéről elhangzott, hogy a ferencvárosiak célja a következő idényben a KEK-ben a négy közé jutás, míg a bajnokságban az első két hely megszerzésének valamelyike, azaz a BL-indulás lehetőségének kiharcolása.

„Biztosan a KEK-ben indulunk, és az elődöntőig mindenképp szeretnénk eljutni. Jó lenne természetesen megvédeni a címünket, de ez sorsolásfüggő is. A bajnokságban az első két helyet célozzuk be” – mondta Kökény Bea.

A népligetben kezdetét vette a felkészülés (Fotó: Veres Viktor)
A népligetben kezdetét vette a felkészülés (Fotó: Veres Viktor)

A nagybecskereki születésű Zsivkovics elmondta, kihívásként tekint a légiósélet elé. „Elárulhatom, a távolság miatt is választottam a Ferencvárost, hiszen Budapest nincs messzebb az otthonomtól, mint Zajecsar. Szerettem volna mindenképp kipróbálni magam külföldön, és erre a Fradinál remek lehetőség kínálkozik” – mondta a balkezes játékos, aki elárulta, hallott már róla, milyen körülmények várhatják a Fradinál.

„Nagybátyám korábban játszott Elek Gábor ellen a férfiligában, így tudom, hogy erős kezű irányítója van a csapatnak” – hízelgett új mesterének a játékos.

Nyújtás, egy kis segítséggel (Fotó: Veres Viktor)
Nyújtás, egy kis segítséggel (Fotó: Veres Viktor)


A fradisták akárcsak egy éve, július 24. és 30. között ezúttal is az ausztriai Murauban edzőtáboroznak, majd magyarországi mérkőzésekkel és tornákkal folytatják a felkészülést. Újra a csapattal edz az elmúlt szezon nagy részét kihagyó Dajka Bettina és Deáki Dóra, illetve Zsigmond Fruzsina és Hornyák Anett is.

A DVSC-Korvex és az Alcoa FKC idénynyitójáról itt olvashatnak!

A FRADI NYÁRI PROGRAMJA
Július 24–30. edzőtábor, Murau (Ausztria)
Augusztus 3.
FTC–Érd felk. mérk.
Augusztus 6. DVSC–FTC felk. mérk.
Augusztus 10. Érd–FTC felk. mérk.
Augusztus 13–14. Szabella-kupa, Siófok
Augusztus 20–21. Szabella-kupa, Népliget
Augusztus 27–28. Szabella-kupa, Győr
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik