Buday Dániel két évig a Pick-Szegedet erősíti

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2011.05.20. 16:16
null
Buday visszatér Szegedre <br />
Címkék
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Pick-Szeged vezetői pénteken bejelentették, hogy a bajnoki ezüstérmes klub két évre szerződteti Buday Dánielt, a Celebi-FTC irányítóját. Skaliczki László vezetőedző további 2+1 évre kötelezte el magát, távozik azonban Szegedről Tomás Stranovsky és Maxim Butenko.

Az átalakuló szegedi férfi kézilabdacsapat Buday Dániellel, a Celebi-FTC volt válogatott irányítójával erősödik a következő évadban, s az igazolásról már meg is állapodott Szörnyi Attila, a játékos menedzsere és a Pick-Szeged vezetősége.

„Jól éreztem magam a Fradiban, ám az idény végén lejár a szerződésem és a Pick-Szegedtől, vagyis a nevelőegyesületemtől jó ajánlatot kaptam, amelyet menedzseremmel egyeztetve elfogadtam – mondta a Nemzeti Sportnak Buday Dániel. – Úgy látom, ismét erős, ütőképes csapat épül Skaliczki László edző keze alatt, s a mesterrel nekem különösen jó a kapcsolatom, hiszen nála játszottam először a szegedi felnőttegyüttesben, és a válogatottban is együtt dolgoztunk."

Skaliczki László a Nemzeti Sportnak megerősítette: a három poszton (bal- és jobbátlövő, irányító) bevethető, hatékonyan védekező Buday Dánielt a CO Zagrebbe tartó Katzirz Dávid helyére igazolja a klub.

BUDAYVAL INTERJÚT OLVASHATNAK A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!

 


SKALICZKI MARAD, STRANOVSY ÉS BUTENKO TÁVOZIK
Skaliczki László vezetőedző megállapodása az idény végén járt volna le. A Pick Szeged Kézilabda Zrt. vezetése elégedett volt a csapattal 1996-ban bajnokságot nyerő tréner munkájával, így további 2+1 évre szóló szerződést kötött vele.
Az is eldőlt, hogy távozik a szlovák szélső, Tomás Stranovsky, továbbá a klub nem hosszabbított a moldovai Maxim Butenkóval, a szintén szlovák átlövővel, Maros Balázzsal pedig közös megegyezéssel szerződést bontott. Bajorhegyi Ádám megállapodása is lejárt – a Pick megtette a játékosnak az ajánlatát, azonban ezt a kézilabdázó nem fogadta el, így ő is távozik a szegediektől.
A csapat megerősítése folytatódik, a június első napjaiban tartandó záró vacsoráig kialakul az új keret. Továbbra is válogatott játékosok szerződtetése a cél – közölte a klub.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik