Cozma-ügy: Nem szándékosan szúrtam le Cozmát - Raffael Sándor

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.05.28. 08:32
Címkék
A véletlenek sorozatával magyarázta Raffael Sándor, a Cozma-ügy elsőrendű vádlottja, hogy leszúrta Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapat játékosát; a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban a vádlott azt mondta, orosz gengsztereknek hitte a kézilabdázókat.

Raffael Sándor szavai szerint ügyvédei tanácsára taktikázott, és ezért csak a közelmúltban ismerte el, hogy ő szúrta meg a sportolót.

„Nagyon sajnálom ezt a tragédiát, gondolom, nehéz a szülőknek elhinniük, hogy ami történt, nem előre kitervelt gyilkosság volt" – fogalmazott az interjúban.

Raffael Sándor a média kitalációjának tartja az emberölés kapcsán emlegetett maffiaügy, védelmi pénz vagy leszámolás lehetőségét. „A média próbált nagyobb volumenű ügyet kreálni ebből a szerencsétlen tragédiából, azért dobták be a maffiaügyet, a védelmi pénz vagy a leszámolás verzióját, hogy jobban el tudják adni a lapokat" – mondta.

A vádlott kifejtette: a táncparketten, szűk helyen egy teljesen hétköznapi dulakodás alakult ki Németh Győző és Marian Cozma között. Szavai szerint úgy került a verekedésbe, hogy közéjük állt, ne legyen verekedés, s ekkor kapta az ütést. „Ettől kezdve alakult ki egy kisebbfajta háború" – mondta az interjúban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik