Férfi kézi: péntekig nevezhet új játékost a Szeged az NB I-be

Vágólapra másolva!
2015.02.18. 13:46
Címkék
Fő a szegedi vezetők feje, mert – a jelek szerint – nem szeretnék, ha a Mol-Pick Szeged csak egyetlen vérbeli irányítóval, a szlovén Dean Bombaccsal vágna neki a tavaszi Bajnokok Ligája-meccseknek, valamint a bajnoki rájátszásnak és a Magyar Kupa-eldöntőnek, márpedig az NB I playoffjára péntek a nevezési határidő.

A lázas keresgélés oka, hogy az EHF-kupa-győztes másik irányítója, a spanyol Niko Mindegia elszakadt keresztszalagját meg kell műteni, ezért a játékos legalább hat hónapig csak nézője lehet a kézilabda-mérkőzéseknek, illetve a könnyebb, nem labdás edzéseket is csak áprilisban vagy májusban kezdheti el, de addig is különleges rehabilitáción vesz részt. a spanyol Niko Mindegia elszakadt keresztszalagját meg kell műteni, ezért a játékos legalább hat hónapig csak nézője lehet a kézilabda-mérkőzéseknek, illetve a könnyebb, nem labdás edzéseket is csak áprilisban vagy májusban kezdheti el, de addig is különleges rehabilitáción vesz részt.

A Szeged edzőjétől, Carlos Pastortól és segítőjétől, Marko Krivokapicstól megtudtuk, hogy a klub igyekszik megtalálni a Mindegia helyettesítésére alkalmas, a BL-ben ebben az évadban még nem szereplő irányítót, aki érkezhet magyar élcsapatból vagy külföldről is. A legfőbb gond, hogy szűk a kínálat, hiszen a legjobbak vagy már játszottak a Bajnokok Ligájában, vagy ha nem, klubjuk idény közben nem könnyen válik meg tőlük. A szegediek neveket érthetően nem említettek, hiszen javában tartanak az egyeztetések, de ezeket legkésőbb péntekig le kell zárni – ekkor jár le a nevezési határidő az NB I rájátszására. Az is logikus, hogy a leendő újoncot a bajnokságban is szerepeltetnék. A BL-ben az újoncok nevezési határideje március 10-én jár le, de azt a luxust aligha engedi meg magának a Pick, hogy csak erre a sorozatra szerződtessen irányítót.

Szemezgetve a hazai és nemzetközi mezőnyben a lehetséges, a szegedi igényeknek is megfelelő jelöltek között valóban kevés irányító-átlövő neve vetődött fel.

A magyar klubok közül megkereshetik a szegediek a Balatonfüredet, amelyből a még lábsérüléssel bajlódó válogatott átlövő, Zdolik Bence vagy Szöllősi Balázs lehet célkeresztben, míg a Csurgóból a fehérorosz válogatott Borisz Puhovszkij. Nem lenne meglepő, ha külföldről francia vagy német együttesből vennének vagy vennének kölcsön irányítót, valamint visszaszerezhetnek két volt szegedi játékost is: a szerb Petar Nenadicsot (Füchse Berlin) vagy a svéd Jonas Larholmot (Holstebro).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik