Férfi kézilabda: a Szeged megverte a Gummersbachot, a Barcelonával döntőzik

Vágólapra másolva!
2011.08.20. 11:57
Címkék
A Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata az utolsó csoportmérkőzésén 31–29-re legyőzte a KEK-győztes német Gummersbachot a doboji nemzetközi tornán, s ezzel bejutott a szombati döntőbe, ahol a korábbi szegedivel, Nagy Lászlóval felálló Bajnokok Ligája-győztes Barcelonával találkozik majd.

Skaliczki László együttese az első fordulóban szerdán egy góllal kikapott a macedón Metalurg Szkopjétől, ezt követően pedig csütörtökön legyőzte a görög AEK Athént, ám a körbeverések miatt így is megnyerte a csoportját.

„Ez egy nagyszerű siker, mindenképpen erőt ad a folytatáshoz, ebből önbizalmat meríthetnek a fiúk. Arra, hogy a Barcelona ellen vívjuk a döntőt, minden sportbarát, szakember odafigyel. A világ legjobb klubcsapata ellen csatázhatunk, ez a Pick-Szeged életében is fontos dolog. Izgalmas meccset játszottunk a német Gummersbach ellen, a hajrában az egész együttes hatalmasat küzdött, Fero Sulc pedig két fontos gólt szerzett, aminek köszönhetően a csoport élén végeztünk" – nyilatkozta a meccs után a Pick-Szeged hivatalos honlapjának Mezei Richárd, a klub vezérigazgatója.

A Barcelona elleni finálé 19 órakor kezdődik.

FÉRFI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA

PICK-SZEGED–GUMMERSBACH 31–29 (10–16)

PICK-SZEGED: Tóth M., Tatai P. (kapusok) – Buday D. 9, Bajorhegyi, Lékai M. 4, Vadkerti A. 2, Pribanic 1, Fekete, Zubai 2, Törő 5, Velky, Czina, Prodanovics 5, Sulc 2, Ancsin 1. Edző: Skaliczki László.
Forrás: pick-szeged.sport.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik