Férfi kézilabda BL: megint Veszprém-Barca, a Szeged a Flensburgot kapta

Vágólapra másolva!
2011.03.07. 19:15
null
Pérez (pirosban) és társai megint a Barcát kapták... (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
Hétfőn az EHF bécsi központjában kisorsolták a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2010–2011-es idényének nyolcaddöntőit. Az MKB Veszprém együttese ismét (csakúgy, mint az előző szezonban) a spanyol Barcelonával mérkőzik meg (Nagy Lászlót ismét köszöntheti a drukkerhad...), míg a Pick-Szeged a német Flensburgot – Mocsai Tamás és az osztrák színekben játszó Szilágyi Viktor csapatát – kapta.

Az első mérkőzéseket március 22. és 27., a visszavágókat március 30. és április 3. között kell lebonyolítani. A negyeddöntőkre április végén és május elsején kerül sor, a négyes döntőt a kölni Lanxess Arenában, május 28-29-én rendezik meg.

A Flensburg a 6. helyen áll a német bajnokságban – figyelemreméltó, hogy idegenben nem túl jó, viszont otthon életveszélyes –, míg a Barcelona elképesztő formában kézilabdázik, bajnoki mérlege 20–0–0...

A KÖZÖS MÚLT

A Veszprém és a Barcelona ezt megelőzően ötször került egymással szembe a BL-ben, és csak egyszer bizonyult jobbnak a Veszprém. Az 1997–1998-as és az 1998–1999-es szezon negyeddöntőjéből a Barcelona jutott tovább – az előbbi esetben csak több idegenben lőtt góllal –, míg az 1999–2000-es évadban a spanyol alakulat a csoportkörben mindkétszer verte magyar riválisát.

 

A 2003–04-es kiírás nyolcaddöntőjéből viszont a Veszprém ment tovább, 60–59-es összesítéssel. Mocsai Lajos alakulata tavaly is szembekerült a Barcelonával, akkor a negyeddöntőben csapott össze a két gárda: az első mérkőzésen a spanyolok hazai környezetben megnyugtató, 33–27-es győzelmet arattak, majd a veszprémi visszavágón is diadalmaskodni tudtak (33–34).

 

MTI

„Nagyon nehéz ez a párosítás, a meccs inkább a négyes döntőbe illik, nem a legjobb tizenhat közé. Egyáltalán nem örülünk a sorsolásnak, de nem tehetünk mást, megpróbálunk továbblépni. Nem ilyen meccset kívántunk magunknak” – kommentálta a sorsolást a Barcelonát képviselő Xavier O'Callahan.

A Veszprém képviseletében jelen levő Zámbó Éva sem repesett az örömtől...

„A lehető legerősebb ellenfelet kaptuk meg, mi sem vagyunk boldogok. Az előző sorozatban kiejtett minket a Barcelona, de ez nem jelenti azt, hogy ne tennénk meg mindent a visszavágásért” – mondta.

A Flensburgnál örültek a sorsolásnak, mondván, a Szeged elsősorban otthon veszélyes, és Bella Árpád ügyvezető szerint a csongrádiak pont erre építenének.

„Boldoggá tesz, hogy egyáltalán eljutottunk idáig. A Flensburg rendkívül erős kerettel rendelkezik, jobb csapat nálunk, de hazai pályán ki akarjuk vívni a győzelmet, aztán majd meglátjuk... Úgy vélem, tán negyven százalék esélyünk van” – nyilatkozta.

SZAVAZÁS

A Veszprém a Barcelonát, a Szeged a Flensburgot kapta a férfi kézi BL legjobb 16 csapata között. Továbbjutnak-e a magyar csapatok?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Schaffhausen (svájci)–Montpellier (francia)
Kolding (dán)–THW Kiel (német)
Chambéry (francia)–Ciudad Real (spanyol)
Bosna Sarajevo (boszniai)–Csehovszkije Medvegyi (orosz)
Pick-Szeged (magyar)–Flensburg-Handewitt (német)
FC Barcelona (spanyol)–MKB Veszprém (magyar)
CO Zagreb (horvát)–RN Löwen (német)
HSV Hamburg (német)–Valladolid (spanyol)
Az első mérkőzéseket az elöl álló csapat otthonában rendezik.
A NYOLCADDÖNTŐ CSAPATAI – KALAPOK
Csoportgyőztesek: Montpellier, Csehovszkije Medvegyi, THW Kiel, Ciudad Real
Második helyezettek: MKB VESZPRÉM, Valladolid, Rhein-Neckar Löwen, Flensburg
Harmadik helyezettek: PICK-SZEGED, Hamburg, Barcelona, Croatia Zagreb
Negyedik helyezettek: Kolding, Schaffhausen, Chambéry, Bosna Sarajevo
A csoport élén végzőket a negyedik helyezettekkel sorsolták össze, míg a második helyen végző csapatok ellenfelei a harmadik együttesek. Azonos csoportból érkezők nem kerülhettek össze a nyolcaddöntőben. A csoportban első, illetve második helyen végzett csapatok otthon játsszák a visszavágót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik