Férfi kézi Eb: kígyóznak a magyarok a Spens Aréna pénztára előtt

Vágólapra másolva!
2012.01.16. 18:05
null
Fő a biztonság! (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Több száz magyar szurkoló várt interneten regisztrált jegyének átvételére az újvidéki Spens Aréna két megnyitott pénztára előtt a magyar kézilabda-válogatott Eb-mérkőzésének kezdete előtt két és fél órával. Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese a C-csoport első fordulójában 20.15 órától majd Oroszország ellen lép pályára.

„Csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr!" – ez az első, hangosan a légbe kiáltott magyar rigmus, amelyet a Spens Aréna oldalában meghallottunk. A főbejárat felé tartva egyre több magyarral találkozhattunk, a megnyitott két pénztár előtt – ahol az interneten előre foglalt jegyeket lehet átvenni – több százan kígyóztak már. A sorban állás a napi jegyért ekkor még 25-30 perc volt – ezt nagyban befolyásolhatta, ha buszos társaság került valaki elé, és a vezető egyszerre vett át ötven jegyet –, de az idő múlásával ez alighanem növekszik. A későn érkezők valószínű lemaradnak a Franciaország–Spanyolország nyitó mérkőzés kezdéséről.

A megkérdezett szurkolók egybecsengő véleménye volt egyrészt a szoros magyar győzelem, másrészt, hogy útjuk Újvidékig kifejezetten simán alakult – a határ után egyetlen fizető kapu lassíthat a haladáson, no meg a sebességet korlátozó táblák –, bár akadt olyan, aki a városban tett tiszteletköröket, mert eltévedt. A Veszprémből érkező személyautó utasait egy helyi, újvidéki erő segítette ki, aki a kocsiba beszállva a bejáratig irányította őket.

„A szomszédom, nem hiszem el!" – örült meg egyik magyar drukker a másiknak, a jelek szerint otthon a sportág iránti szeretet és elkötelezettség nem került még szóba közöttük. Mindkettőjük kezében dobozos sör, „hazai ízek", mondták, hiszen a csarnok környékén a szervezők elmondása szerint nem árulnak alkoholos italt.

Mindez már csak azért sem lehet egyszerű, mert a Spens Aréna egy óriási bevásárlóközpont szerves, élő részét képezi (jégcsarnokkal és uszodával együtt), amely forgalma a kicsit hidegebb idő miatt kimondottan megnőtt ezekben a percekben, órákban. A rendre és a biztonságra kívül és belül rendőrök és rohamrendőrök tucatjai felügyelnek, akik gyakorlatilag egymást érik.

A csarnok környékén a forgalmat rendőrök irányították, kisebb dugók alakultak ki, nehéz a volt haladás, még különben a parkolás. A belváros szomszédságában ez egyébként sem lenne egyszerű, csúcstechnika ide vagy oda, a GPS a közlekedés elől ideiglenesen lezárt utcákra aligha lehet felkészítve.

KRASZ EMIL (Újvidék)

RENGETEG MAGYAR SZURKOLÓ LESZ AZ MÉRKŐZÉSEN

TELJES HARCKÉSZÜLTSÉG AZ OROSZOK ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik