Férfi kézilabda: Tatai a válogatottnál belefáradt a 3. kapus szerepébe

Vágólapra másolva!
2012.03.10. 07:24
Címkék
Amint arról korábban beszámoltunk, Tatai Péter kapus a héten 2015-ig meghosszabbította szerződését a Pick-Szegeddel. A játékos erről és a válogatottról is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban, amelyben azt is elmondta, a nemzeti csapatnál belefáradt a harmadik számú kapus szerepébe. 



 

„Nem szeretem a sorszámozást. A legutóbbi Európa-bajnokságon is három, remek formában lévő kapussal vettünk részt, és a kapitány döntötte el, kiben bízik. Ez így is van rendjén” – válaszolta a Tatai Péter a Nemzeti Sportnak arra a kérdésre, hogy lát-e előrelépési lehetőséget a válogatottnál a harmadik számú kapus szerepéből. A szegedi játékos nem tagadta csalódottságát azután, hogy a januári Eb-n nem kapott szerepet.

„Kár lenne tagadni. Tíz éve vágytam arra, hogy világversenyen szerepelhessek, és bármennyire is igyekeztem az edzéseken, a tesztmeccseken, most sem sikerült. Ezen el kellett gondolkodnom, s erre volt is időm Újvidéken″ – fogalmazott a kapus, aki ugyanakkor nem köszön el végleg a nemzeti csapattól, ha valóban szükség lesz rá, akkor áll a kapitány rendelkezésére.

„Sosem adom fel, és nem is mondtam le a válogatottságot, mert az a csúcs, ám megbeszéltem Mocsai Lajossal, hogy lelkileg belefáradtam a várakozásba, a keret tartaléka szerepbe. Ezért az újabb felkészülést már nem szeretném vállalni, de a klubomban edzek, s ha a keretnek bármi ok miatt szüksége lesz rám, azonnal és örömmel segítek. Még csak huszonkilenc éves vagyok, vagyis kapusnak fiatal, és a címeres mez nekem továbbra is szent. Az Európa-bajnokságon átéltek után viszont nem érzek elegendő lelki erőt ahhoz, hogy csatlakozzak a keret felkészüléséhez″ – mondta Tatai, akinek az indokait Mocsai Lajos szövetségi kapitány elfogadta.

„Megértettem Tatai Péter emberi és szakmai érveit. Barátsággal megbeszéltem vele, hogy továbbra is a keret tagja marad, mert Fazekas Nándor, a nemzetközi szintű bravúrkapus, valamint Mikler Roland, a fiatal, feltörekvő tehetség mellett ő a biztonságot jelenti a csapatnak. Megnyugtató, hogy amikor kell, számíthatunk rá″ – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak ezzel kapcsolatban a szakember.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIKÉNT LÁTJA TATAI KLUBCSAPATA, A SZEGED JELENLEGI HELYZETÉT, OLVASSA EL A VELE KÉSZÜLT INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik