Férfi kézilabda-vb: Kicsit elaltattuk magunkat - Éles József

Vágólapra másolva!
2011.01.18. 19:15
Címkék
Izgalmas mérkőzésen négygólos győzelmet (28–24) aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott Japán ellen a Svédországban zajló világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában. Sportági vb-szakértőnk, az aktív korában világválogatott Éles József szerint a biztos, 11 gólos vezetés tudatában kicsit elaltattuk magunkat, de a folytatást illetően nyugodt, mert ilyenre aligha lesz alkalmunk a következő meccseken.

„A sima győzelem borítékolható volt a mérkőzés előtt, legalábbis részemről – nyilatkozta Éles József. – Az előjelek ismeretében abszolút komolyan, az ellenfelet maximális tisztelve nagyszerűen mentünk bele a találkozóba. Így tudtunk már a félidő végére ötgólos előnyt szerezni, amelyből az első húsz perc volt különösen jó. Megtaláltuk a nyitott védekezés ellenszerét, Iváncsik Gergő befutásai pedig szenzációsak voltak. Amikor védekezést váltottak a japánok, visszaálltak a hatosuk elé, akkor az átlövőinknek kellett volna hozniuk a gólokat, de ők elbizonytalanodtak, és sokszor nem vállalkoztak lövésre." Éles József. – Az előjelek ismeretében abszolút komolyan, az ellenfelet maximális tisztelve nagyszerűen mentünk bele a találkozóba. Így tudtunk már a félidő végére ötgólos előnyt szerezni, amelyből az első húsz perc volt különösen jó. Megtaláltuk a nyitott védekezés ellenszerét, Iváncsik Gergő befutásai pedig szenzációsak voltak. Amikor védekezést váltottak a japánok, visszaálltak a hatosuk elé, akkor az átlövőinknek kellett volna hozniuk a gólokat, de ők elbizonytalanodtak, és sokszor nem vállalkoztak lövésre."

„A második félidőben ismét nagyszerűen kezdtünk, tizenegy góllal megléptük és szerintem elhittük, hogy zsebben a meccs. Ezzel kicsit elaltattuk magunkat és felültünk egy hullámvasútra. A japánok ugyanis nem adták fel a meccset, feljöttek ránk, mi pedig sokat hibáztunk ezekben a percekben. Mikler Roland a hajrában nagyon fontos pillanatokban fogott ziccereket, még mielőtt komolyabb lett volna a baj. A tizenegy gólos vezetés utáni izgalmas hajrá miatt nem aggódok, ugyanis a folytatásban aligha lesz olyan meccsünk, amelyen ilyen különbséggel meg tudunk majd lépni a riválistól. Így viszont esélyünk sem lesz, hogy lazábbra vegyük a meccset és kihagyjon a koncentráció."

„Az eddigi eredményeket látva csodálkoznék, ha nem az előzetesen várt Izland, Norvégia, Magyarország hármas jutna tovább a középdöntőbe. A csoportkör ötödik fordulójában nagyon drukkolok majd a norvégoknak Izland ellen, így előbbiek győzelme esetén a B-csoport mindhárom továbbjutója két-két pontot vinne magával a folytatásra. Aminek persze ugyanúgy megvan az előnye, mint a hátránya is."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik