Gondok között, de edzenek a Celebi-FTC-PLER játékosai

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2011.07.18. 22:38
null
Lendvay Péter szerint sokat várnak <br /> az FTC-vel való fúziótól (Fotó: NS-archív)
Címkék
Mint a régi, szép Tromos-időkben: a 67 éves Vass Károly, az Elektromos SE hajdani beállósa, majd elnöke délben ma is a Népfürdő utcai, Duna-parti sporttelep éttermének árnyas teraszán ebédel, a szomszédos asztaloknál pedig az edzésről kipirulva, izzadtságban úszva érkező játékosok várják a pincért. Őket itt is szemmel tartja Zsiga Gyula mester (Komáromi Ákos pályaedzőjeként 1989-ben bajnokságot nyert a Tromossal) és segítője, a veszprémet és Szegedet megjáró, örökifjú Perger Zsolt (41 éves), aki az előző évadban még a Fradi kapusa volt.

A bordó-sárgák fénykora, a Tromos hazai és európai sikerei óta sem állt meg az idő.

„Csapatunk, amely immár a tizennyolcadik kerület együttese, az utóbbi években sok néven vitézkedett, és egyre gyarapodó gondjai ellenére is az élcsoportban maradt az NB I-ben, sőt a nemzetközi porondról sem tűnt el. Legújabban pedig egyesült a Fradival, s a fúziótól most mindannyian nagyon sokat, főleg a még meglevő nehézségek megoldását, a régebbi és az újabb ígéretek megtartását várjuk" – mondta a Népfürdő utcában nevelkedő Lendvay Péter, aki a szintén volt válogatott Bendó Csabával és Tóth Józseffel együtt a KEK-induló Celebi-FTC-PLER legrutinosabb és kiemelkedően értékes játékosa.

„A lassacskán alakuló, egyéni fazont kapó közös csapat, amelyben nagyon sok fiatal tehetség várja, hogy bizonyíthasson, második hete edz együtt, és nekem nagyon jók a benyomásaim – vette át a szót Bendó Csaba. – Igaz, a keretünk még nem teljes, valamint az előző évad sincs minden tekintetben lezárva, de örök optimista vagyok, s továbbra is az a jelmondatom, hogy a remény hal meg utoljára."

A fúzióval létrejött új klub gördülékenyebb működtetését, ezzel együtt pedig a garantált anyagi háttér megteremtését és stabilizálását, a felhalmozódott adósságok törlesztését, valamint több játékossal az új szerződés megkötését állítólag „csak" a hivatalok lassúsága akadályozza.

ZSIGA GYULA VÉLEMÉNYE
„Leegyszerűsítve a feladatomat, két fél csapatot, valamint sok fiatal tehetséget és néhány öreg rókát kell új, ütőképes, a bajnokságban akár a négy közé jutásra is esélyes együttessé gyúrnom. A lényeg azonban szerintem a frissen alapított klubban most nem lehet a megálmodott helyezés meghatározása, hanem a jövő szakmai és anyagi megalapozása a fontos. Az idő pedig majd választ ad, hogy a temérdek igyekezet és munka milyen gyümölcsöt hoz. Ehhez a vezetők részéről is az kell, amit a csapattól is várok, vagyis türelem, szorgalom és megértés” – mondta Zsiga Gyula, az FTC-PLER edzője.

A korábban Kassán együtt kézilabdázó, aztán szétszóródó, a XVIII. kerület csapatában a nyáron ismét összetalálkozó, szlovák válogatott Teodor Paul, Maros Baláz és Martin Mazák egyaránt derűlátóan néz a jövőbe. Szerintük a Zsiga Gyula vezette kemény, de változatos edzéseken gyorsan össze fog kovácsolódni az új csapat, mert a játékosok, ha sok felől is jöttek, jól ismerik egymást, a legfontosabb pedig, hogy egyet akarnak.

A legtávolabbról a 32 éves, győri nevelésű Kis Gergely érkezett.

„Hat évig játszottam Kuvaitban, két évig pedig Dubaiban, az idén azonban megkértem a Med-Sport menedzserirodát, hogy keressen nekem hazai csapatot – mondta az FTC-PLER-be pályázó balátlövő, aki a német ajánlatot is fontolgató Pál Gergellyel (PLER) és az irányítóként is bevethető, jól védekező Hajdú Gáborral (Dunaújváros) vetélkedik a bosnyák Marinko Kelecevic (Celje PL) kivásárlása miatt megüresedett posztért. – Jól kerestem az arab világban, ám már nagyon vágyom az európai kézilabdára, valamint kilencéves Dávid fiamnak és ötesztendős Emília lányomnak jobb lesz itthon."

A balátlövő kérdést – ki lesz a Vácről érkező, júniusi kézműtétjéből augusztus közepéig lábadozó Pozsgai Balázs mellett a másik jobbkezes átlövő – a héten szeretné lezárni Zsiga Gyula edző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik