Ilyés: Új meccs, új kihívás, ám a két pont Eb-részvételt érhet

Vágólapra másolva!
2011.03.11. 13:35
Címkék
A Lemgóból Veszprémbe tartó Ilyés Ferenc vezérletével átmentette kitűnő vb-formáját a több sérültet nélkülöző, mégsem csonka válogatott az Eb-selejtezőre: a macedónok elleni szkopjei sikerben (29–22) főleg az átlövők, a szélsők és a kapusok remekeltek. Ilyés a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, a vasárnapi meccs új kihívás lesz, a két pont pedig Eb-részvételt érhet.


Ilyés Ferenc (fehérben) a macedónok 
legyőzésében is főszerepet vállalt
Ilyés Ferenc (fehérben) a macedónok legyőzésében is főszerepet vállalt

– Kipihente magát?
– Jót aludtam a győztes meccs után, aztán indultunk a szkopjei repülőtérre, csütörtökön délután pedig már be is költöztünk balatonalmádi Ramada Szállóba.

– Nagyon meggyötörték a macedónok?
– Akadt közöttük egy-két keménykedő, de őszintén szólva sokkal erőszakosabb ellenfélre, lényegesen forróbb hangulatú meccsre számítottam.

– Feladták a hazaiak?
– Azt nem hiszem, de a szkopjei Kurir azt a címet adta tudósításának, hogy „Kézilabdalecke a magyaroktól″. Hiányzott közülük a sérült Kiril Lazarov, vele sokkal erősebbek lettek volna.

– Vele együtt tartották volna a lépést?
– Talán. Az elején még a szurkolóik is tüzelték őket, bennünket meg kifütyültek. Azonban minden kevés volt, mert az iramot végig mi diktáltuk, nem mentünk bele a rohanós, kapkodós játékba, védekezésünk és kapusteljesítményünk stabil volt. Közben átlövésből és indításból egyaránt sok gólt szereztünk, és a szünetre tízgólos lett az előnyünk, vagyis nem sok kérdés maradt a folytatásra.

– Egyetért azzal, hogy vasárnap Veszprémben gálamérkőzésen verik meg a macedónokat?
– Új meccs, új kihívás, ám a két pont nekünk Európa-bajnoki szereplést érhet. A további meccseken pedig építhetjük a csapatot, több szerephez juthatnak a fiatalok. Remélem, vasárnap megint nyerünk, de a macedón nem feladós fajta, biztosan elégtételt akar venni.

– A közismerten lelkes, sőt fanatikus veszprémi közönség előtt?
– A macedónok az Arénában megszokott hangulatot még csak hírből ismerik, és más lesz, ha a saját bőrükön érzik. Nekünk pedig újra a lehető legtöbbet kell nyújtanunk.

A TELJES INTERJÚT, AMELYBEN ILYÉS FERENC BESZÉL A FIATALOK TELJESÍTMÉNYÉRŐL IS, ELOLVASHATJÁK A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik