Jó ebédhez szól a kézilabda – Norvégia következik

Vágólapra másolva!
2009.12.09. 08:10
Címkék
Kedden nem rendeztek mérkőzést a Kínában zajló női kézilabda-világbajnokságon. Azonban a szünnap sem mindenkinek szünnap: Mátéfi Eszter szövetségi kapitány például éppen annyit dolgozott kedden is, mint máskor. Már reggel a románok elleni mérkőzés felvételével kezdett, most is úgy látja, bár voltak hibák a játékban, együttese nem vallott szégyent. Ma 12.15 órától az olimpiai bajnok Norvégia lesz a mieink ellenfele.
Tomori Zsuzsára és társaira ma is nehéz meccs vár (Fotó: Action Images)
Tomori Zsuzsára és társaira ma is nehéz meccs vár (Fotó: Action Images)

 

„Meg kell még érnünk arra, hogy megnyerjük az ilyen mérkőzéseket – vélekedett a kapitány. – A román csapat tele van rutinos, tapasztalt emberrel, jóval összeszokottabbak, mi pedig még nincs fél éve, hogy megkezdtük a közös munkát. Gyakorlatilag meccsek közben, éles helyzetben kell fejlődnünk, kísérleteznünk: hétfőn is idő kellett, mire megtaláltam az éppen legjobb felállásunkat. Utána viszont jól játszottunk, amit az is mutat, hogy a románok hiába vezettek kilenc góllal, a cseréket néhány perc után leültette Radu Voina, és a kezdőknek kellett bejönniük tartani a frontot. A végére ugyan elfáradtunk, de egyelőre az a legfontosabb, hogy tanuljunk az ilyen meccsekből."

Ezzel aligha lesz gond: este már a játékosok is megnézték a videoanyagot, látták, értékelték és elemezték a hibákat.

„Fejlődni akarnak, jobbak lenni, tele vannak ambícióval. Annak örülök a legjobban, hogy minden mérkőzéssel előrelépünk egyet, folyamatosan fejlődünk. Vegyük például a nyitott védekezést, amelyet nagyon nehéz tökéletesen megvalósítani. Azt mondtam a lányoknak, ez olyan, mint egy négysoros vers, amelyet meg kell tanulni. Elolvassa az ember, megjegyzi nagyjából az első két sort, aztán már ismeri a többit is, de még nem tudja mindig pontosan felidézni. Aztán már két és fél sort tökéletesen tud, csak a végébe zavarodik bele, míg végül tudja az egész verset. Mi jelenleg három sornál tartunk, de lesz idő, amikor már álmunkból felkeltve is tudjuk majd mind a négyet" – magyarázta Mátéfi Eszter.

Más kérdés, hogy három sor nem biztos, hogy elég lesz az olimpiai bajnok Norvégiával szemben, amelytől a szeptemberi világkupán 33–13-as vereséget szenvedtünk.

„Most egészen más a helyzetünk – jelentette ki a kapitány. – Akkor egyetlen edzés nélkül, új csapattal utaztunk Dániába, alig ismertük egymást. Azóta sokat fejlődtünk, és szerdán szeretnénk meglepetést szerezni."

A C-csoportot két forduló után a hatpontos Norvégia vezeti, Románia rosszabb gólkülönbséggel áll a második helyen, a mieink négy ponttal harmadikok.

Csoportállás (A többi csoport megtekintéséhez kattintson a képre)
Csoportállás (A többi csoport megtekintéséhez kattintson a képre)

 

A Norvégia elleni mérkőzést nyomon követheti a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításából!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik