Majdnem rászámoltunk a bosnyákokra: fontos siker a nyitányon

Vágólapra másolva!
2010.10.28. 19:28
null
Mocsai Tamás (jobbra) volt a legeredményesebb játékosunk a meccsen <br />
Címkék
A f&eacute;rfi k&eacute;zilabda Eb-selejtezők 1. csoportj&aacute;nak 1. fordul&oacute;j&aacute;ban a magyar v&aacute;logatott Szombathelyen 10&ndash;9-es f&eacute;lidő ut&aacute;n 26&ndash;17-re győz&ouml;tt Bosznia-Hercegovina ellen. Az első f&eacute;lidő a sok hiba miatt el&eacute;gg&eacute; g&oacute;lszeg&eacute;nyre sikeredett, ut&aacute;na azonban &ouml;ssze&aacute;llt a v&eacute;dekez&eacute;s&uuml;nk, &eacute;s egy &ouml;tg&oacute;los rohammal elh&uacute;ztunk, az előnyt pedig m&eacute;g n&ouml;velni is tudtuk a v&eacute;g&eacute;ig. Folytat&aacute;s vas&aacute;rnap &Eacute;sztorsz&aacute;gban.&nbsp;

Nem mondhatjuk, hogy a legideálisabban telt a mieink felkészülése, számos sérülés hátráltatta ugyanis Mocsai Lajosék munkáját. A bő keretben számításba vett játékosok közül Pérez Carlos eleve már csak nagy szükség esetén vállalja a játékot, míg Nagy László továbbra sem csatlakozott a kerethez. Legnagyobb probléma irányító poszton adódott, Eklemovics Nikola fájós válla miatt kiesett, és a helyén számításba vehető Császár Gábor és Lékai Máté is fájdalmakkal küszködött, de rájuk végül számíthatott a szövetségi kapitány. Nem úgy, mint Katzirz Dávidra és Gulyás Péterre, utóbbi helyére Harsányi Gergely lett behívva.

MOCSAI: A CSAPATMUNKA HOZTA MEG A SIKERT

 „A rossz előjelek ellenére bíztunk abban, hogy a bosnyákok idővel megtörnek, és könnyebb lesz a dolgunk. Ám ez csak a 23. perc környékén jött el, de akkor gyorsan lendületbe jöttünk és a csapatmunka meghozta a győzelmet. Az első félidőben sokat hibáztunk, azonban több mozgással, helyváltoztatással és gyorsabb játékkal sikerült ezt kiküszöbölnünk a második játékrészben" – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

 

„Nehezen lendültünk bele a játékba, kicsit több időbe is telt, utána viszont hajtottunk, küzdöttünk, így sikerült gólokkal és szép győzelemmel kiszolgálni a közönséget. Amikor védekezésben hibáztunk, Fazekas Nándor hatalmasakat védett, de ki kell emelnem Lékai Mátét is, aki megérett a felnőtt válogatotthoz, és a ma esti játékával nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez" – mondta Ilyés Ferenc.

 

„Az elején nekem is voltak hibáim. A fal jól állt fel előttem, így az egyenes lövéseket védeni tudtam, azonban szélekről kapott góloknál jobban kellett volna figyelnem. A második félidőben nagyot fordult minden. Védekezésünk összeállt, és nekem is jobban ment. Volt, hogy bárhová lőtték a labdát, elakadt bennem. Nagyon elégedett vagyok a csapattal. Ma este egy nagyon jó bosnyák csapatot vertünk meg" – nyilatkozta a válogatott kapusa, Fazekas Nándor.

 

„Túlzottnak érzem a kilencgólos különbséget, amelyhez a bírók több tévedése is hozzásegítette a magyarokat. Csak az első félidőben lehettem elégedett együttesemmel, amely a szünet utáni hibáival, kimaradó helyzeteivel a hazaiaknak kedvezett. Átlvőinktől többet várok vasárnap Macedónia ellen" – mondta Vojislav Radja, a bosnyákok szövetségi kapitánya

A bosnyákok közben önbizalomtól duzzadva várták az összecsapást. A két csapat csupán kétszer találkozott eddig egymással: a két éve rendezett vb-selejtezőben Gyöngyösön 27–25-re, a visszavágón 27–24-re (félbeszakadt) a mieink nyertek.


Idegesen és sok technikai hibával kezdtük a Szombathelyen megrendezett meccset, de Fazekas védéseinek köszönhetően nem tudtak jobban meglépni a vendégek. Támadásban sokszor naggyá tettük Danijel Saricot, 12 perc alatt csak két gólig jutottunk, mindkettőt Császár Gábor szerezte.

A bosnyákok vezettek a félidő nagy részében, általában 1-2 találattal, de Ilyés Ferenc és Lékai góljaival a 27. percre utolértük az ellenfelet, sőt a szünetre már 10–9-es előnnyel mehettünk (először vezettünk a meccsen).

A gólszegény első játékrész után kettős emberhátrányban kezdtük a második harminc percet, és az ellenfél fordítani tudott, miközben Császár már a harmadik hetesünket hagyta ki a meccsen. Felváltva estek a gólok a két oldalon, Edin Basic ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, őt nem igazán sikerült tartania a mieinknek.

13–13 után azonban összeállt a védekezésünk, és sorozatban öt gólt dobva elhúztunk, hiába kért közben időt Vojislav Radja, a vendégek mestere. Gyors indulásból és beállóból is eredményesek voltunk, ami nagyban megkönnyítette a helyzetünket. Előbbiben az Iváncsik-testvérek jeleskedtek, egészen addig, amíg Tamás ápolásra nem szorult a hajrához érkezve.

A végén még a tízgólos különbség is elérhető közelségbe került, bár ez nem sikerült, de a 26–17-es siker így is biztató a csoport papíron legerősebb riválisával szemben.

A mieink vasárnap Észtországban folytatják a sorozatot.

FÉRFI KÉZILABDA EB-SELEJTEZŐ
1. CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–BOSZNIA-HERCEGOVINA 26–17 (10–9)
Szombathely, 2500 néző. V: Horacek, Novotny (csehek)
Magyarország: FAZEKAS – IVÁNCSIK T. 3, Laluska, Gál, CSÁSZÁR 3 (1), ILYÉS 5, IVÁNCSIK G. 4 (1). Csere: MOCSAI 5, Harsányi 1, Zubai 1, Schuch 1, Lékai 3
Bosznia-Hercegovina: SARIC – JASKIC 6, BASIC 5 (1), Toromanovic 1, Prce, Terzic 1, Stojanovic. Csere: Doborac 2, Buric, Kelecevic, Velic, Harmandic 1, Panic, Kukrika 1, Buljugija
Az eredmény alakulása. 13. p.: 1–4. 19. p.: 3–5. 26. p.: 7–7. 29. p.: 9–8. 33. p.: 10–11. 46. p.: 18–13. 57. p.: 24–16
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 2/1
A csoport másik mérkőzésén tegnap: Macedónia–Észtország 30–25
KÖVETKEZŐ FORDULÓ
Október 31. (vasárnap), 17.45: Észtország–Magyarország
Október 31. (vasárnap), 20.00: Bosznia-Hercegovina–Macedónia


STATISZTIKA
Magyarország   Bosznia-Hercegovina
     
26/43 (60.4%) Gól/lövés 17/41 (41.4%)
24/41 (58.5%) Védés/lövés 17/43 (39.5%)
11 Technikai hiba 14
4 Kiállítás (perc) 4
2/5 (40%) Gól/hétméteres 1/2 (50%)
26/54 (48.1%) Gól/összes támadás 17/55 (30.9%)
AZ ÁLLÁS
1. Magyarország 1 1 0 0 26–17 2 pont
2. Macedónia 1 1 0 0 30–25 2
3. Észtország 1 0 0 1 25–30 0
4. Bosznia-Hercegovina 1 0 0 1 17–26 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik