Kézilabda: a női válogatott hatodik helyen végzett az ifi Eb-n

Vágólapra másolva!
2010.07.13. 17:50
Címkék
A magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott a hatodik helyen végzett a svédországi Göteborgban megrendezett 6. ifjúsági Európa-bajnokságon, amelyen tizenkilenc ország együttese vett részt.

Csapatunk remekül kezdett, a csoportkört pontveszteség nélkül teljesítette, Finnországot, Svájcot és Spanyolországot is legyőzte, így került a középdöntőbe. A viadal második szakasza felemásra sikeredett. A Hollandia elleni nyertes összecsapás mellett kiemelkedő eredménynek számít Románia húszgólos (!) legyőzése, a későbbi ezüstérmes orosz és a negyedik helyen záró lengyel fiatalok viszont jobbnak bizonyultak a mieinknél.

A záró napon az Ausztria elleni helyosztó sem a mi elképzelésünk szerint alakult, de a magyar válogatott így is pontszerző helyen végzett. Csapatunk legjobbja a nyolc találkozón 50 gólt szerző Klivinyi Kinga volt, aki legjobb irányítóként a torna All Star-csapatába is bekerült.

Az aranyérem Dániához került, az ezüst Oroszországé, a bronz a házigazda Svédországé lett.

A mieink számára az év legfontosabb megmérettetése még hátravan. A Papp György által irányított együttes tovább készül, és augusztus másodikától a Dominikai Köztársaságban megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnokságon szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik