Látványos gálával búcsúztatták az évet

Vágólapra másolva!
2009.12.30. 21:28
null
Gál Gyula igazán elemében volt az All Star-mérkőzésen
Címkék
Ahogy azt a korábbi években már megszokhattuk, látványos gálával zárult a kézilabda idény. Az ezúttal Nyíregyházán megrendezett OrangeWays Sport&Media kézilabdagála keretében pályára léptek a múlt, a jelen és a jövő csillagai, valamint átadták a szakma és a közönség díjait.

 Igazi ünnepnap volt a szerdai a magyar kézilabdások és a szurkolók számára, rég nem látott ismerősök üdvözölhették egymást, és egy igazán felhőtlen este keretében zárhatták a 2009-es évet.

A kora esti programban először, amolyan bemelegítésképp a nyíregyházi és a tiszavasvári U14-es fiúcsapatok mérkőztek meg, amit végül szoros küzdelemben az utóbbi nyert meg.

Újra együtt a BL-győztes csapat
Újra együtt a BL-győztes csapat

Ezután került sor a Dunaferr 1999-es Bajnokok Ligája-győztes női csapata (Radulovics Bojana, Ferling Bernadett, Kocsis Erzsébet, Mátéfi Eszter, Siti Beáta, Farkas Andrea és a többiek) és a televíziós személyiségekből álló, Éles József és Kökény Beatrix által felkészített Médiacápák együttes összecsapására, amelyben Marosi László és Borsos Attila személyében két kézilabdás nagyágyú is szerepet kapott Fábián László vagy Nacsa Olivér mellett.

A találkozón elhúzott a Duneferr csapata, amely előnyét a végéig meg tudta tartani, és 14–11-el hozta a mérkőzést. De ezúttal tényleg helyt álló az a mondás, mely szerint az eredmény másodlagos volt.

Érdekes küzdelmet hozott a két „ősi ellenfél", az edzők és a játékvezetők válogatottja közötti találkozó, amit meglepő módon 7–6-ra a játékvezetők nyertek meg.

„Pihenésképpen" díjazták az év kézilabdázóit, a férfiaknál Nagy László, a nőknél Vérten Orsolya vehette át a Magyar Kézilabda-szövetség elismerését.

Így
Így

Az esemény fénypontjának számító viadalon a közönségszavazatok alapján összeállított All Star-csapatokban a legjobb férfi és női játékosok mérkőztek meg Görbicz Anitával, Pálinger Katalinnal, Szucsánszki Zitával, valamint Császár Gáborral, Gál Gyulával és Törő Szabolccsal, a két edző pedig a két szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter és Csoknyai István volt. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sérülése miatt végül Pálinger és Császár nem lépett pályára.

A várt sziporkázó játékot hozta a mérkőzés, amit végül 17–15-re nyertek meg az Ászok a Királyok ellen. A győztes csapatban különösen a második félidőben pályára lépő Gál Gyula volt elemében, akiről úgy látszott, hogy hagyományos módon nem is hajlandó a kapuba találni.

Az este lezárásaként kiosztották a közönségdíjakat, amit az edzőknél Mocsai Lajos, a játékosoknál Kovacsics Anikó valamint a játékvezetőknél a Kékes-testvérek kaptak meg.

A közönségnél Kovacsics volt a legjobb
A közönségnél Kovacsics volt a legjobb

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik