Marko Vujin nevét már Egyiptomban is félik

Vágólapra másolva!
2011.05.15. 19:40
null
Eklemovics két gólt szerzett az egyiptomiak ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
A katari Dohában zajló, nyolccsapatos férfi kézilabda klubcsapat-vb második fordulójában a nyolc veszprémi játékossal megerősített katari al-Szaad 74 gólt hozó mérkőzésen 37–37-es döntetlent játszott az egyiptomi Zamalekkel. A félidőben még utóbbiak vezettek két (17–15) góllal. Az al-Szaad az ausztrál Southern Stars elleni 39–27-es sikerrel kezdte a tornát.

A katari együttes alkalmi légiósa között több remek teljesítményt nyújtó játékost találhatunk, kiemelkedik közülük a 13/16-tal záró Marko Vujin, illetve a 8/9-cel végző Gulyás Péter. De nem sokkal maradt el tőlük és mindenképpen dicséretet érdemel Mirszad Terzic (6/9) és Renato Sulic (5/8) is. Eklemovics Nikola két gólt lőtt.

A sok gól miatt a kapusok ezúttal nem játszhattak főszerepet, a közel negyven percet kapó Dejan Perics 30.3 százalékos (10/33) hatékonysággal zárt.

A csoport másik mérkőzésén a spanyol Ciudad Real második találkozóját is megnyerte, ezúttal az ausztrál Southern Starsnál bizonyult jobbnak, méghozzá rendkívül imponáló különbséggel (45–17).

A másik kvartettben a THW Kiel szintén második sikerét aratta, a németek a brazil EC Pinheiros ellen győztek (36–29). A csoport másik vasárnapi mérkőzésén a libanoni al-Szaad 30–28-ra nyert a katari al-Rajan ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik