Meglepetéscsapatból esélyessé lépett elő a Fradi

Vágólapra másolva!
2011.03.19. 15:15
null
Szucsánszki szerint jó helyzetkihasználás kell a továbbjutáshoz (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
A Ferencváros női kézilabdacsapata ma este a KEK negyeddöntőjében a Toulont fogadja, amelytől Franciaországban csak egy góllal kapott ki, így jó esélye van a továbbjutásra.

A dán Viborg elleni KEK-nyolcaddöntő óta – amikor az első meccsen kikapott a Bajnokok Ligája-címvédőtől a Fradi, hazai pályán pedig kiharcolta a továbbjutást – már-már jó előjelnek számít, ha a nemzetközi kupában az első mérkőzést elveszíti a zöld-fehér csapat. Szucsánszki Zita, az FTC csapatkapitánya azonban máris sorolni kezdi a különbségeket a két idegenbeli vereség között.

„Viborgban nem volt esélyünk a győzelemre, Toulonban viszont nyerhettünk volna, de valahogy mindig közbejött valami, a döntő pillanatokban becsúszott egy-egy hiba – mondta a válogatott irányító. – Ha támadásban végig azt nyújtjuk, mint Franciaországban az első félidőben, védekezésben pedig azt, amit a másodikban, megnyerjük a mérkőzést."

SZOROS MECCSEN VERESÉG TOULONBAN

 

A Viborg elleni visszavágó előtt visszafogottabban nyilatkoztak a ferencvárosiak, hiszen a Bajnokok Ligája címvédőjéről volt szó, igaz a Toulon is a legrangosabb sorozatból kiesve került a KEK-be. Felvetődik a kérdés, meglepetéscsapatból esélyessé lépett-e elő az FTC?

„Lehet, hogy mi vagyunk az esélyesek, de semmiképp sem szabad ennek tudatában kimenni a pályára, vagyis nem szabad felhoznunk az ellenfelet – mondta Szucsánszki Zita, aki amiatt sem aggódik, hogy az első meccs viszonylagos gólszegénysége miatt várhatóan nem lesz elég egy góllal nyerniük. – Ha jobban kihasználjuk a helyzeteinket, és úgy védekezünk, ahogy tudunk, több góllal is legyőzhetjük a Toulont, amelyet huszonhárom-huszonnégy gólon tudunk tartani. Mindenki tudja, mi a dolga, és ha odafigyel rá, nem lehet gond. Nem sokkal gyengébb csapat a Toulon, mint a Viborg, de a franciák játékstílusa kicsivel jobban fekszik nekünk, mint a dánoké."

„VALAMI AZT SÚGJA, TOVÁBBJUTUNK!”

 

Szucsánszki azt is elmondta, a francia csapat sokszor rosszul rendeződik vissza, ezért igyekeznek majd pontos indításokkal, megfelelően kivitelezett lerohanásokkal ellenfelük fölé kerekedni.

TOULONBAN A FRADI-SZURKOLÓKKAL

 

NŐI KÉZILABDA KEK
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FTC–Toulon 20.15, Népliget (tv: SportKlub)
Az első mérkőzésen: Toulon–FTC 24–23

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik