Mocsai: Nincsenek női kapitányi ambícióim

Vágólapra másolva!
2011.04.28. 14:32
null
Nem valószínű, hogy Mocsai Lajos a közeljövőben újra a női válogatott tagjainak magyarázhat (Fotó: Török Attila)
Mocsai Lajos pontosította a neve alatt megjelent sajtónyilatkozatot, amely szerint őt a magyar női kézilabda-válogatott néhány játékosa felkérte szövetségi kapitánynak. Magyarország legeredményesebb kézilabdaedzője a Nemzeti Sportnak elmondta, valóban történt ilyen megkeresés, de még a decemberi norvégiai Európa-bajnokság után.

 

„A női kapitányi szerepvállalásommal kapcsolatos kérdést az újságíró tette fel, én pedig azt mondtam el neki, hogy még a decemberi Európa-bajnokság után, de azelőtt, hogy a szövetség elnöksége meghallgatta volna Mátéfi Eszter beszámolóját, tehát ebben a bizonytalan helyzetben keresett meg néhány játékos, hogy a nehéz feladatok előtt nem segítenék-e – mondta a szakember. – Elmondtam nekik, hogy megtisztelő a felkérésük, de veszprémi edzőként és férfi szövetségi kapitányként megvannak a feladataim, a németek elleni vb-selejtező idején pedig Eb-selejtezőt játszik majd a férfiválogatott, vagyis már csak emiatt is vissza kellett utasítanom a felkérésüket.

„De egyébként is az elnökség feladata kijelölni a szakmai stábot, ők pedig Mátéfi Eszterre bízták a nemzeti csapatot, akit én is teljes mellszélességgel támogatok. Mindezt el is mondtam neki, amint azt is, hogy fizikailag és erkölcsileg sem lehetséges, hogy elvállaljam a feladatot, de nincs is ilyen ambícióm” – jelentette ki Mocsai Lajos.

Pálinger Katalin, a válogatott csapatkapitánya a Nemzeti Sport megkeresésére azt mondta, megdöbbentette a hír.

„Teljes mértékben szeretnék elhatárolódni ettől az egésztől. Miután hosszabb ideig csak hárman dolgoztunk Mocsai Lajossal, Görbicz Anita, Ferling Bernadett és én, nyilván mindenkinek az az első gondolata, hogy mi fordulhattunk hozzá, de mindenkit biztosíthatok, hogy szó sincs erről, a magam részéről konkrétan másfél éve nem is beszéltem vele. De még ha rendszeres kapcsolatban is lennénk, akkor sem tennék ilyet soha – jelentette ki a világklasszis kapus. – Kiállunk Mátéfi Eszter mellett, és nem is értjük, miért van szükség ilyen botrányokra röviddel a vb-selejtező előtt, amely sorsdöntő jelentőségű lesz a magyar kézilabdázás számára.”

A TÉMÁVAL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN FOGLALKOZUNK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik